ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ...

Αγαπημένοι μου φίλοι, καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου ιστολόγιο ...Μέσα από εδώ, θα προσπαθήσω να σας μεταδώσω, λίγη από τη μαγική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σχολείο μας, το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στα Σεισμόπληκτα ....Το σχολείο
αποτελείται από τρία τμήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δύο τμήματα προαιρετικού Ολοήμερου...Στόχος μας είναι να γίνουμε μια μεγάλη αγαπημένη παρέα, που ο καθένας θα αισθάνεται μοναδικός και σημαντικός και θα μπορεί κάθε στιγμή να εκφράζεται όπως ακριβώς νιώθει ....ελεύθερος....

Βασικός σκοπός του ιστότοπου, είναι το άνοιγμα του σχολείου προς όλους. Η επικοινωνία με τους γονείς, η ανατροφοδότηση των μαθητών και κυρίως η αλλαγή της άποψης που ίσχυε μέχρι πρόσφατα ότι το Νηπιαγωγείο είναι ένας χαρούμενος παιδότοπος!!! Αυτό γίνεται μέσω της παρουσίασης δείγματος της δουλειάς μας, των δράσεων και των προγραμμάτων του σχολείου.

Σας δηλώνουμε ότι στο σχολείο τηρείται αρχείο με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των μαθητών μας, για την εμφάνιση φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων των παιδιών τους με καλυμμένα τα πρόσωπα.

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ EDUWEBAWARDS !!!!

Βγήκαν τα τελικά αποτελέσματα στον 7ο Διαγωνισμό Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστότοπων και....
καταφέραμε να πάρουμε 82, 25 βαθμούς που μας ανέβασαν στην 4η τιμητική θέση με τον ΕΠΑΙΝΟ που τη συνοδεύει!!!!
Πραγματικά μεγάλη και σημαντική διάκριση και πολύ υψηλή η θέση που ανεβήκαμε, μιας και είναι η πρώτη φορά που παίρνουμε μέρος και είχαμε να ανταγωνιστούμε πολύ σημαντικούς ιστότοπους Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων από όλη τη χώρα και μάλιστα, 
Μάλιστα, ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ που βραβεύτηκε στην Α΄κατηγορία, μαζί με 3 Δημοτικά !!!! 
( ΕΔΩ )
 Ευχαριστώ πολύ τη Μαρία και το Πυθαγόρειο Νηπιαγωγείο της (http://pythagoreionip.blogspot.gr/2015/06/eduwebawards_21.html) που πρώτα στο blog της είδα ότι βραβεύτηκα και θα ήθελα να τη συγχαρώ για την 4η θέση και τον ΈΠΑΙΝΟ που επίσης πήρε στην κατηγορία της για τους προσωπικούς ιστότοπους.
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τη φίλη μου Μαρίνα Ζαχαριά για τη στήριξή της και επίσης γιατί ...ξέρει αυτή (Μαρινάκι μου <3 ) !!!! 
Και φυσικά θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τους μικρούς μαθητές μου, γιατί χωρίς τη θετική τους διάθεση, δεν γίνεται τίποτα...
Όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου, το επίπεδο ήταν ιδιαίτερα υψηλό φέτος γι αυτό θα δοθούν ειδικοί έπαινοι και σε άλλους ιστότοπους σε όλες τις κατηγορίες, που δεν έφτασαν μεν στις 4 πρώτες θέσεις, αλλά πήραν αρκετά υψηλή βαθμολογία !! 
 Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους και 
 ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!!

Ραντεβού το Σεπτέμβρη
 
( δε θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα μια καταπληκτική  χρονιά !!! )
........................................................

Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015

Διαγωνισμός εκπαιδευτικού σεναρίου!!!!

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμοϋ εκπαιδευτικού σεναρίου με θέμα: σχολικοί κήποι και παρτέρια!!
Ο διαγωνισμός έγινε υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής ΙΕΠ και με τη στήριξη των ευρωπαϊκών έργων ODS, ISE και GreenNET.
Με μεγάλη χαρά μάθαμε ότι και το δικό μας εκπαιδευτικό σενάριο βρέθηκε μέσα στα 8 καλύτερα !!!!
Ευχαριστούμε πολύ !!!
Δείτε τα σχολεία που βραβεύτηκαν :

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ...

Από τις σημερινές ειδήσεις του Epirus Gate ...Αναφορά  στο Βραβείο που κερδίσαμε από το WWF:http://epirusgate.blogspot.gr/2015/06/wwf.html?spref=fb&m=1Κι ΕΔΩ δείτε μας στην επίσημη σελίδα της WWF

Μπράβο παιδάκια!!!!!!!
........

Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ...

Την Παρασκευή είχαμε τη χαρά και την τιμή, να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας την εκπρόσωπο του προγράμματος "Καλύτερη Ζωή" του WWF, ένα πρόγραμμα εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς, με δράσεις σχετικές με το περιβάλλον, τη διατροφή και την εμπλοκή των γονέων και της κοινότητας και διακρίθηκε ανάμεσα σε 325 σχολεία όλης της Ελλάδας με το Βραβείο "Αργυρό Πάντα"
Αυτή είναι η πλατφόρμα μας στο Δίκτυο:
Έτσι λοιπόν, η κ. Βίκυ, ταξίδεψε από την Αθήνα ειδικά και μόνο για τη βράβευση και την Παρασκευή την υποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά, αμέσως μετά τη γιορτή μας:
 
Μετά από μια σύντομη ανασκόπηση μερικών από τις φετινές μας δράσεις, με μεγάλη αγωνία, ανοίξαμε το πακέτο που μας έφερε!!!Ήταν ένας καταπληκτικός χειροποίητος πίνακας, που είχε πάνω το Βραβείο μας:

Ακολούθησε η ατομική βράβευση του κάθε παιδιού:
Και η κυρία πήρε βραβείο:
Με τη Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής, τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων ΠΕ, την εκπρόσωπο του WWF και τους μικρούς πρωταγωνιστές του βραβείου:
 Είχαμε τόσα να πούμε στην κ. Βίκυ για το πρόγραμμα:
 
 Και τόσα να της δείξουμε:

Βγάλαμε και μόνοι μας φωτογραφίες για να θυμόμαστε το Βραβείο που πήραμε στο Νηπιαγωγείο, γιατί μερικοί θα ανοίξουν τα φτερά τους και θα πετάξουν σε πιο βαθιά νερά:

Να και το Βραβείο για το σχολείο μας:

Και ο καταπληκτικός πίνακας που θα κοσμεί την τάξη στο εξής :
Ήταν μια υπέροχη μέρα, με υπέροχους ανθρώπους και πραγματικά στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες στα παιδάκια μου!!!Που αξίζουν τα καλύτερα και μια Καλύτερη Ζωή, γιατί είναι τα Καλύτερα Παιδιά!!!
Ευχαριστούμε πολύ το WWF και την κ. Βίκυ, για τις τόσο γλυκές αναμνήσεις που μας χάρισαν την τελευταία μέρα στο Νηπιαγωγείο και υποσχόμαστε πως θα είμαστε Ενεργοί Πολίτες και "ΠΑΝΤΑ" ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος!
Ευχαριστούμε πολύ, την κ. Δήμητρα Γκανιάτσα, Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής 9ης Περιφέρειας και τον κ. Βέργο Κων/νο, υπεύθυνο Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης του Νομού μας, που μας τίμησαν με την παρουσία τους!
Φυσικά ευχαριστούμε πολύ τους γονείς των παιδιών μας, που    αγκάλιασαν και ενίσχυσαν κάθε ιδέα και κάθε προσπάθεια του σχολείου μας όλη τη  χρονιά, γιατί χωρίς αυτούς τίποτα δε θα είχε γίνει!!!
Μα πάνω από όλα ευχαριστούμε τους μικρούς μαθητές μας, που με τον ενθουσιασμό και την απεριόριστη διάθεσή τους για δράση, μας καθοδηγούσαν, μας ενθάρρυναν και μας κινητοποιούσαν συνεχώς, γι' αυτό το "και κάτι ακόμα"!!!
............................................

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ (Έκδοση AEIFORUM)...

Στον παρόντα συλλογικό τόμο περιλαμβάνεται η συνεισφορά 33 ελληνικών σχολείων όλων των βαθμίδων, από εκείνα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό Βραβεία Αειφόρου Σχολείου και έγινε με την επιμέλεια του Δρ. Δημήτρη Καλαϊτζίδη, Πρόεδρο του Aeiforum..
Ένα από τα σχολεία που παρουσιάζουν δουλειά τους είναι και το δικό μας, μιας και από πέρισυ ανήκουμε στο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Αειφόρου Σχολείου..
https://drive.google.com/file/d/0B1D49fZR4WndWWItd2hFbV9nZTB6TXhnb0JHYUxYMGllc2w4/view

Μήνυμα του βιβλίου: "σχεδόν τίποτα δεν είναι πραγματικά για πέταμα, μιας και σχεδόν τα πάντα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν".
Ευχαριστούμε πολύ τον Δρ. Δημήτρη Καλαϊτζίδη, Πρόεδρο του Aeiforum και Δ/ντή του Ραλλείου Γενικού Λυκείου Θηλέων Πειραιά, για την δυνατότητα που μας έδωσε να προβάλλουμε κι εμείς τη δουλειά μας μέσα από τον τόμο αυτό.

Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015

HELMEPA JUNIOR...

Δείτε στη σελίδα της Helmepa Junior, το μήνυμά μας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και Ωκεανών 
μαζί με τα μηνύματα από 2 άλλα σχολεία της Ηπείρου...


Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015

OPEN DISCOVERY SPACE - ISE - MY SCHOOL GARDEN...

Την προηγούμενη Πέμπτη η Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Ηπείρου διοργάνωσε στο GRAND SERAI ημερίδα, στο πλαίσιο της διάχυσης των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων Erasmus+, με θέμα :
"Η Ευρωπαϊκή Διάσταση στην Εκπαίδευση"

και σε συνεργασία με Σχολικές Μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ηπείρου.
Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα της ημερίδας, με πολύ σημαντικούς εισηγητές και αξιολογότατες δουλειές από πολλά σχολεία της Ηπείρου. Ένα από τα σχολεία που παρουσίασαν δουλειά τους ήταν και το δικό μας.
Παρουσιάσαμε το ευρωπαϊκό έργο Open Discovery Space και συγκεκριμένα το πρόγραμμα My School Garden, που δουλέψαμε φέτος και ανήκει στο καινοτόμο πρόγραμμα Inspiring Science Education.

 

Ευχαριστούμε πολύ την ΠΕΔΙΕΚ Ηπείρου και την υπεύθυνη των ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ. Ντόλλυ Στασινού, που μας έδωσαν την ευκαιρία να προβάλλουμε τη δουλειά μας και να αναδείξουμε τον ιδιαίτερο ρόλο του Νηπιαγωγείου στη μαθησιακή εξέλιξη του παιδιού!!
Επίσης ευχαριστούμε την κ. Αλεξάνδρα Σούλη Μέντορα του προγράμματος στην Ηπειρο και τον κ Νεκτάριο Τσαγλιώτη πανελλήνιο συντονιστή του έργου, για την πολύτιμη βοήθεια τους στο πρόγραμμα μας!
.......................................................