ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ...

Αγαπημένοι μου φίλοι, καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου ιστολόγιο ...Μέσα από εδώ, θα προσπαθήσω να σας μεταδώσω, λίγη από τη μαγική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σχολείο μας, το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στα Σεισμόπληκτα ....Το σχολείο
αποτελείται από τρία τμήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δύο τμήματα προαιρετικού Ολοήμερου...Στόχος μας είναι να γίνουμε μια μεγάλη αγαπημένη παρέα, που ο καθένας θα αισθάνεται μοναδικός και σημαντικός και θα μπορεί κάθε στιγμή να εκφράζεται όπως ακριβώς νιώθει ....ελεύθερος....

Βασικός σκοπός του ιστότοπου, είναι το άνοιγμα του σχολείου προς όλους. Η επικοινωνία με τους γονείς, η ανατροφοδότηση των μαθητών και κυρίως η αλλαγή της άποψης που ίσχυε μέχρι πρόσφατα ότι το Νηπιαγωγείο είναι ένας χαρούμενος παιδότοπος!!! Αυτό γίνεται μέσω της παρουσίασης δείγματος της δουλειάς μας, των δράσεων και των προγραμμάτων του σχολείου.

Σας δηλώνουμε ότι στο σχολείο τηρείται αρχείο με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των μαθητών μας, για την εμφάνιση φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων των παιδιών τους με καλυμμένα τα πρόσωπα.

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ!!!

Το "Φθινοπωρινό δεντράκι" είναι μια ιστορία που έφτιαξαν εξ ολοκλήρου τα παιδιά και δείχνει στους μεγάλους, πόσο εύκολο είναι να κάνουμε τους γύρω μας ευτυχισμένους...
Θα το δείτε 

.........................

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015

ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...

 Και μερικές από τις ευχές των παιδιών μας:

 (Η Δράση έγινε στα πλαίσια της αποδοχής του διαφορετικού και των Δράσεων Πρόληψης Για Τη Σχολική Βία στη σχολική μας μονάδα, καθώς και στην διάχυση του περιβαλλοντικού προγράμματος "Στέλνω μήνυμα , αναλαμβάνω δράση", με το περιβαλλοντικό μήνυμα που στείλαμε σε όλα τα παιδιά του κόσμου).

......................................

ΜΕΓΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ-ΘΕΟΦΙΛΟΣ

Φτιάξαμε σε παζλ, τον πίνακα του Θεόφιλου, "Μέγα Αρτοποιείο"  στα πλαίσια του eTwinning project μας, "LITLE POWDER, AN ADVEDURE"
Δείτε το και παίξτε το, 

..................

litle white powder an advendure....

Δείτε πώς φτιάξαμε ψωμί στην τάξη, στα πλαίσια του eTwinning project μας
...................................................

GREECE- ΕΛΛΑΔΑ Σ ΑΓΑΠΩ !!!! by eTwinning

Δείτε την παρουσίαση της χώρας μας, για το eTwinning project μας
......................................

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ...

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Παιδιών σήμερα κι εμείς δε θα μπορούσαμε παρά να ασχοληθούμε μ αυτό το θέμα, μετά και τις εξελίξεις στο παγκόσμιο σκηνικό...
Προσεγγίσαμε το θέμα, μέσα από το υλικό που μας έστειλε η UNICEF και στα πλαίσια του eTwinning project μας : Little white powder an advendure!!!
Παρατηρήσαμε:


Ακούσαμε:Συζητήσαμε:

Είδαμε το βίντεο :

 

προβληματιστήκαμε:


και αποτυπώσαμε με τον δικό μας μοναδικό τρόπο:   Τα παιδιά τα είπαν όλα!!!!
Η ομαδική μας εργασία: "Ταξιδεύουμε πάνω στα περιστέρια και μοιράζουμε ευχές στα παιδιά του κόσμου":


Στα πλαίσια της σημερινής μέρας, των τελευταίων γεγονότων και του αισθήματος της αλληλλεγγύης που θέλουμε να υιοθετήσουν τα παιδιά μας, παίρνουμε μέρος αύριο στη δράση "Τα παιχνίδια ταξιδεύουν" που συνδιοργανώνει ο ΕΡΑ Ιωαννίνων με άλλους φορείς, στον πεζόδρομο έξω από το Καμπέρειο Θέατρο. 12 με 2 θα είμαστε εκεί!
Φέρε κι εσύ το δικό σου άχρηστο παιχνιδι, για τους φίλους μας, τα προσφυγόπουλα:

Κι αφού πήγαμε στον υπολογιστή, δε χάσαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το πρώτο μας λογισμικό για φέτος και να φτιάξουμε την πρώτη μας ψηφιακή μορφή, που τη βάλαμε να λέει αυτό που σκέφτηκε η Μ. ("σκέφτηκα κάτι τέλειο κυρία!!!) :
Και Το Λουλούδι της Φιλίας, που μας θυμίζει τι μπορούμε να καταφέρουμε  "όλοι μαζί":
Θα κλείσω αυτή την ανάρτηση με τα λόγια παρηγοριάς του Ν., στους φίλους μας, τα προσφυγόπουλα:
"Να είστε χαρούμενα και να μη φοβάστε, γιατί εδώ δεν θα έρθει ο πόλεμος!!! ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΗ!!!"
..............................