ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ...

Αγαπημένοι φίλοι, καλώς ήρθατε στο παρόν ιστολόγιο ...Μέσα από εδώ, θα προσπαθήσουμε να σας μεταδώσουμε, λίγη από τη μαγική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σχολείο μας, το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στα Σεισμόπληκτα ....Το σχολείο
αποτελείται από τέσσερα τμήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δύο τμήματα προαιρετικού Ολοήμερου...Στόχος μας είναι να γίνουμε μια μεγάλη αγαπημένη παρέα, που ο καθένας θα αισθάνεται μοναδικός και σημαντικός και θα μπορεί κάθε στιγμή να εκφράζεται όπως ακριβώς νιώθει: ελεύθερος....

Βασικός σκοπός του ιστότοπου, είναι το άνοιγμα του σχολείου προς όλους. Η επικοινωνία με τους γονείς, η ανατροφοδότηση των μαθητών και κυρίως η αλλαγή της άποψης που ίσχυε μέχρι πρόσφατα ότι το Νηπιαγωγείο είναι ένας χαρούμενος παιδότοπος!!! Αυτό γίνεται μέσω της παρουσίασης δείγματος της δουλειάς μας, των δράσεων και των προγραμμάτων του σχολείου.

Σας δηλώνουμε ότι στο σχολείο τηρείται αρχείο με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των μαθητών μας, για την εμφάνιση φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων των παιδιών τους με καλυμμένα τα πρόσωπα.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

THE GIVING TREE ...στο eTwinning project ΜΑΣ

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία αποφασίζουμε να επεξεργαστούμε από κοινού το βιβλίο "Το δέντρο που έδινε" του Σιλβερστέιν και να ανεβάσουμε τις κοινές δράσεις μας στην πλατφόρμα του Google Slides...
https://docs.google.com/presentation/d/1f4V8VgaIk_AJm6jXGNSANZi49pA9iK8mwLjGrffFDwI/edit

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ-ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ...

Ζωγράφισε ό,τι θέλεις, αλλά άφησε χώρο να ζωγραφίσουν και οι φίλοι σου...
Διάλεξε χρώμα, διάλεξε μέγεθος γραμμής και φτιάξε δέντρα, λουλούδια, ουρανό, πουλιά και ό,τι άλλο σκεφτείς. 
Ή ζωγράφισε μόνο γραμμές για να δεις πώς γίνεται.....

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Μη φοβάσαι μήπως κάνεις λάθος!!!! Δεν πειράζει... Έτσι θα μάθεις το πρόγραμμα !!!!!

Η ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΦΙΣΑ eTwinning...

Η διαδραστική αφίσα που φτιάξαμε στο eTwinning project μας..

Ο ΑΝΘΟΚΗΠΟΣ ΜΑΣ....

Για όποιον αγωνιά για την τύχη του ανθόκηπού μας, μετά τις βροχές των τελευταίων ημερών, ορίστε σε τι κατάσταση τον βρήκα απόψε:









Τέλειος!!!!!!Τα λουλούδια φούντωσαν, άνθισαν, αναπτύχθηκαν, τα μαρουλάκια μας μεγάλωσαν, το χώμα έμεινε στη θέση του....
Ευχαριστούμε τον καιρό που τα φροντίζει, αλλά κυρίως, την κ. Βάσω και τον B....àko, που μάλλον τους ρίχνουν μια μαγική χρυσόσκονη που τα βοηθάει να αναπτυχθούν....

ACTIONAID EDUCATION 2016

Δείτε
τη συμμετοχή μας, καθώς και τις συμμετοχές όλων των σχολείων που πήραν μέρος στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2016, της Action Aid.....
Σύντομα θα ακολουθήσουν οι Βεβαιώσεις Συμμετοχής για όλα τα παιδιά που συμμετείχαν !!!!!
....................

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

ΠΑΣΧΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΓΑΠΗ...

Η τελευταία μέρα πριν τις διακοπές του Πάσχα, μας επιφύλασσε να ζήσουμε ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές προσφοράς και Αγάπης...
Στα πλαίσια της ενασχόλησής μας με το Πάσχα και τα μηνύματα της Προσφοράς και της Αγάπης για τα οποία δίδαξε και σταυρώθηκε ο Ιησούς, και κατόπιν συννενοήσεως με τη διοίκηση, επισκεφτήκαμε το "Ζωγράφειο" Οίκο Ευγηρίας και τραγουδήσαμε "τα Λαζαρούδια" στους οικότροφους. Οι στιγμές ήταν απίστευτες για όλους μας και θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στην ψυχή μας...
Ετοιμάσαμε το δωράκι μας, "το δέντρο των ευχών" με ευχές γραμμένες από όλα τα παιδάκια του σχολείου :

ετοιμάσαμε τις κουδούνες μας:
και επιβιβαστήκαμε:


΄Ολοι το ξέρετε ότι η χαρά μας είναι τεράστια κάθε φορά που πηγαίνουμε κάπου με λεωφορείο κι αυτό φαίνεται στις φατσούλες μας:
Μας περίμεναν και μας υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά...και τίποτα να μην τους λέγαμε, το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο...Τους τραγουδήσαμε λοιπόν, μας τραγούδησαν κι αυτοί, μας είπαν ιστορίες δικές τους, μας κέρασαν όλους, δώσαμε και πήραμε ευκαιρίες για σκέψη.... Δύο από τους οικότροφους οι οποίοι είναι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, μίλησαν στα παιδιά και τους διηγήθηκαν ιστορίες από την εποχή τους, από τα δικά τους "Λαζαρούδια"...


Ακούστε μας εδώ:


Η συνέχεια είχε επίσκεψη στο Πανηπειρωτικό, πικ-νικ στην εξοχή όλοι μαζί και πολύ πολύ παιχνίδι:




Με την επιστροφή στο σχολείο, ζωγραφίσαμε ότι μας έκανε εντύπωση από την ημέρα ...
το λεωφορείο (κόκκινο, αγγλικού στιλ, επηρεασμένο από την πρόσφατη επίσκεψή μας στην Αγγλία, στα πλαίσια του προγράμματος Teachers4Europe )



το γηροκομείο:

το Πανηπειρωτικό:



Δείτε και τι έγραψε για μας το epirus gate και το ευχαριστούμε πολύ:




Ευχαριστούμε πολύ την κ. Ντίνα Μπακόλα, υπεύθυνη του Οίκου Ευγηρίας που δέχτηκε την πρότασή μας, την κ. Ροζαλία Νούση που για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά μας δανείζει τα Λαζαρούδια για να τα χρησιμοποιήσουμε με τα παιδιά, τον κ. Γιώργο Μπασούνα για το υπέροχο βίντεο που μας έφτιαξε και φυσικά όλους τους γονείς του σχολείου, που είδαν με θετική διάθεση αυτή την ιδιαίτερη δράση μας και μας υποστήριξαν, καθώς δέχτηκαν να γίνει...

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ...



Συμμετέχω στην κοινή αντίδραση των Νηπιαγωγών σε όλα όσα σχεδιάζονται για το Δημόσιο Νηπιαγωγείο:

   ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!!!

Εντελώς αιφνιδιαστικά το Υπουργείο Παιδείας καταθέτει στις 12-4-2016 ένα σχέδιο νόμου που στην ουσία καταργεί την προσχολική αγωγή.
Τα προβλήματα που απασχολούν το νηπιαγωγείο σήμερα όπως η δίχρονη υποχρεωτική δημόσια Προσχολική Αγωγή, η εφαρμογή του ωραρίου των Νηπιαγωγών (διανύουμε τον τέταρτο χρόνο από την ψήφιση του νόμου και δεν έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του) το κτιριακό, η αποδυνάμωση του Ολοήμερου και άλλα πολύ σημαντικά θέματα όχι μόνο δεν απασχολούν καθόλου το υπουργείο αλλά βρήκαν τρόπο να τα λύσουν με μιας. Καταργώντας εντελώς το νηπιαγωγείο. 
Με το νέο σχέδιο ο ελάχιστος αριθμός των 7 νηπίων για την ίδρυση-λειτουργία Νηπιαγωγείων αυτόματα θα διπλασιαστεί για Νηπιαγωγεία αστικών περιοχών τα οποία θα λειτουργούν μόνο αν έχουν 14 νήπια! Για τις ημιαστικές περιοχές και την επαρχία θα αποφασίζουν οι περιφερειακοί διευθυντές για το ποιο Νηπιαγωγείο θα χαρακτηρίζεται ως απομακρυσμένο. 
Εμείς οι νηπιαγωγοί παλεύουμε με όλες τις δυσκολίες χρόνια τώρα, χωρίς θεσμοθετημένο ωράριο, χωρίς ανάσα ούτε στα διαλείμματα, με στοιβαγμένα 25 παιδιά μέσα σε μια τάξη στις μεγάλες πόλεις και στις περισσότερες περιπτώσεις σε άθλια κτήρια. 
Ίδρυσαν ολοήμερα νηπιαγωγεία χωρίς υποδομές και χρήματα κι όμως αυτά οργανώθηκαν χάρη στην αποφασιστικότητα και το μεράκι των νηπιαγωγών χωρίς καμία βοήθεια.
Με το νέο αυτό μέτρο στα μεγάλα αστικά κέντρα θα στριμώχνονται στην καλύτερη περίπτωση ως και 27 νήπια στις τάξεις ενώ τα χωριά θα ερημώσουν. Ακόμα κι αν στον ελάχιστο αριθμό των 14 νηπίων συμπεριλαμβάνει και τα προνήπια πάλι το πρόβλημα είναι τεράστιο γιατί στα περισσότερα χωριά ,τα νηπιαγωγεία λειτουργούν με 8 έως 10 με 11 παιδιά νήπια-προνήπια.
Να τους σταματήσουμε και να σχεδιάσουμε τη δική μας εκπαιδευτική πολιτική για το Νηπιαγωγείο με βάση το Νηπιαγωγείο που οραματιζόμαστε! Γιατί μόνο εμείς έχουμε τη δύναμη που μας δίνει η δουλειά μας καθημερινά, ο αγώνας μας!

Ζητάμε:
........................

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ...

Μια ξεχωριστή μέρα ζήσαμε σήμερα στο σχολείο μας και περάσαμε 3 ώρες απίστευτης δημιουργίας και χαράς, μαζί με τους γονείς μας!!!! Μεταμορφώσαμε τον χώρο της αυλής μας και τον κάναμε πιο φωτεινό, πιο χαρούμενο, πιο χρωματιστό και πιο μυρωδάτο!!!
Βάψαμε τους τοίχους και διώξαμε αυτό το μουντό γκρίζο χρώμα, αντικαθιστώντας το με ένα φωτεινό και ζεστό γαλάζιο, που πάνω του θα μπορούμε να ζωγραφίζουμε από εδώ και στο εξής τα όνειρά μας!!!




 
 Τοποθετήσαμε λάστιχα και παλέτες σε μια απόμερη γωνιά της αυλής, που ήταν άχρηστη, άσχημη και αχρησιμοποίητη μέχρι τώρα!!!!

Μέσα, φυτέψαμε πολύχρωμα λουλούδια, πετούνιες και πανσέδες, που μας χορήγησε ο Δήμος Ιωαννιτών και τον ευχαριστούμε πολύ!!!!




Φυτέψαμε επίσης μαρουλάκια και γεμίσαμε τους διαδρόμους ανάμεσα, με χαλικάκι από την κάτω αυλή μας...
Όλοι δουλέψαμε όπως βλέπετε:









Μετά το πρωινό μας, χυμούς για δροσιά, αναπαυτική θέση και παραμύθι, διαβασμένο με τον πιο όμορφο και παραστατικό τρόπο, από την κ. Χαρά, τη μαμά της Μ.
 Λίγο Βάψιμο εδώ....
και εδώ....
και εδώ...
Λίγο παιχνίδι...
Και όλα έτοιμα!!!!!!
Ευχαριστούμε πολύ το Δήμο Ιωαννιτών και την Υπηρεσία Πρασίνου για τα λουλούδια, τον κ. Μιχάλη Σιδηρουργό από το Εργοτάξιο του Δήμου για τα χρώματα και τον κ. Βασίλη Τσαμπαλά, Πρόεδρο της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής ΠΕ Ιωαννίνων για τη στήριξη και τη βοήθειά του σε οποιαδήποτε δράση του σχολείου μας.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ, όλους τους γονείς που συμμετείχαν σήμερα και μας έδωσαν την πολύτιμη βοήθειά τους σε γνώσεις, εμπειρία, πράξη, συντονισμό και υποστήριξη...
Ευχαριστούμε μπαμπάδες και μαμάδες, που σήμερα, δεν βοηθήσατε απλά να ομορφύνουμε το σχολείο μας, αλλά δώσατε στα παιδιά σας, σε μας και στους εαυτούς σας, την ευκαιρία να δουλέψουμε όλοι μαζί, να συνεργαστούμε, και να δούμε το σχολείο περισσότερο δικό μας, σαν ένα κομμάτι του εαυτού μας, σαν μια ζεστή φωλιά που την αγαπάμε όλοι!!!!
ΣΑΝ ΤΟ ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ!!!
Σε όσους δεν μπόρεσαν να έρθουν αλλά θα το ήθελαν, τους υποσχόμαστε ότι μετά το Πάσχα, θα ξαναμαζευτούμε...Όλο και κάτι θα βρούμε να κάνουμε πάλι σαν μικροί eTwinners που protection the environment!!!
.....................................................