ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ...

Αγαπημένοι μου φίλοι, καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου ιστολόγιο ...Μέσα από εδώ, θα προσπαθήσω να σας μεταδώσω, λίγη από τη μαγική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σχολείο μας, το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στα Σεισμόπληκτα ....Το σχολείο
αποτελείται από τρία τμήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δύο τμήματα προαιρετικού Ολοήμερου...Στόχος μας είναι να γίνουμε μια μεγάλη αγαπημένη παρέα, που ο καθένας θα αισθάνεται μοναδικός και σημαντικός και θα μπορεί κάθε στιγμή να εκφράζεται όπως ακριβώς νιώθει ....ελεύθερος....

Βασικός σκοπός του ιστότοπου, είναι το άνοιγμα του σχολείου προς όλους. Η επικοινωνία με τους γονείς, η ανατροφοδότηση των μαθητών και κυρίως η αλλαγή της άποψης που ίσχυε μέχρι πρόσφατα ότι το Νηπιαγωγείο είναι ένας χαρούμενος παιδότοπος!!! Αυτό γίνεται μέσω της παρουσίασης δείγματος της δουλειάς μας, των δράσεων και των προγραμμάτων του σχολείου.

Σας δηλώνουμε ότι στο σχολείο τηρείται αρχείο με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των μαθητών μας, για την εμφάνιση φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων των παιδιών τους με καλυμμένα τα πρόσωπα.

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ eTwinning - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

Και μετά τις Εθνικές Ετικέτες Ποιότητας που κέρδισαν τα περσινά project του τμήματος, ήρθε η ώρα να φτάσουμε στην ανώτατη διάκριση και να βραβευτούμε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας, ΚΑΙ για τα 4 προγράμματα που υλοποιήσαμε . 
Από το mail της ΕΥΥ eTwinning :
"...Αγαπητή Dina Tallou,

Συγχαρητήρια! Το σχολείο σας βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της εργασίας σας στο έργο eTwinning "The protection of the Environment". Αυτό σημαίνει πως η εργασία σας, η εργασία των μαθητών σας και κατ επέκταση του σχολείου σας έχει αναγνωριστεί στο  υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σαν αποτέλεσμα, θα λάβετε ένα πιστοποιητικό το οποίο μπορείτε να επισυνάψετε στην ιστοσελίδα σας και να το εκθέσετε σε μία περίοπτη θέση στο σχολείο σας. Επίσης, το έργο σας θα εμφανιστεί σε έναν ειδικό χώρο της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης στο www.etwinning.net.

Για μία ακόμη φορά, συγχαρητήρια για αυτό το μοναδικό επίτευγμα και ελπίζουμε να συναντηθούμε σε κάποια από τις εκδηλώσεις eTwinning κατά τη διάρκεια του έτους.

Με τους καλύτερους χαιρετισμούς 
eTwinning Team..."
Απίστευτη χαρά, περηφάνια και ικανοποίηση, μετά από μια χρονιά σκληρής και απαιτητικής δουλειάς.
Μπράβο στα παιδάκια μου που αγκάλιασαν με τόση αγάπη το eTwinning και ταξίδεψαν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης με το αεροπλάνο που φτιάξαμε, αλλά και μέσω τηλεδιασκέψεων:Και η περσινή χρονιά έκλεισε σήμερα, με την παρουσίαση των έργων αυτών στο πανελλήνιο συνέδριο eTwinning με διεθνή συμμετοχή, που έγινε αυτό το τριήμερο στην Πάτρα:............................

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ "ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ"...

Σήμερα γνωρίσαμε τις περιπέτειες του "Οδυσσεβάχ", ταξιδεύοντας με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στη χώρα των λωτωφάγων και των Κυκλώπων, μαζί με τον Αρχισαλαχάρ, τη μάγισσα Κιρκίλα, την πριγκίπισσα Λαριζάντ, τη γοργόνα και τόσους άλλους ήρωες και καταλήγοντας τελικά στην αγαπημένη Ιθαγδάτη...
Ξεχωριστή στιγμή της σημερινής ημέρας, το ταξίδι με το λεωφορείο:

 Μετά τον έλεγχο της Τροχαίας, η περιπέτεια αρχίζει:
Φτάνοντας στο Καμπέρειο Θέατρο, τακτοποιηθήκαμε στις θέσεις μας και παρακολουθήσαμε ήσυχα την παράσταση:Πολύ ενθουσιασμένοι από όσα είδαμε, δεν θέλαμε να γυρίσουμε στο σχολείο μας αμέσως και μια και βρεθήκαμε στο κέντρο και στον πεζόδρομο, αποφασίσαμε να κάνουμε μια βόλτα εκεί γύρω και να επισκεφτούμε το Αρχοντικό Πυρσινέλλα για να καλημερίσουμε τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Παντελή Κολόκα που μας υποδέχτηκε στο γραφείο του με την καλύτερη διάθεση:


Η κ. Ροζαλία μας ξενάγησε στο χώρο και μας γνώρισε με τα υπόλοιπα γραφεία (στο γραφείο του κ. Φίλιου γνωρίσαμε και την αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και τους χαιρετήσαμε στα ελληνικά και στα αγγλικά):
Συνεχίζοντας τη βόλτα μας στον πεζόδρομο:
είδαμε το κτίριο της Κεντρικής Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης:
το κτίριο της ΕΡΑ Ιωαννίνων:
και επιστρέψαμε στο σχολείο μας γεμάτοι όμορφες εμπειρίες και με την καλύτερη διάθεση!!!!
Ευχαριστούμε πολύ το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων για την καταπληκτική παράσταση που παρακολουθήσαμε, τον κ. Κολόκα που αν και πήγαμε απροειδοποίητα, μας άνοιξε διάπλατα την πόρτα του γραφείου του και μας υποδέχτηκε με πολλή χαρά και την κ. Ροζαλία που μας ξενάγησε στο Αρχοντικό και μας φιλοξένησε με τόση θέρμη...
......................................


Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ...

"Εμείς σ αυτήν την τάξη..."

 
 

 Οι κανόνες μας:

 Τα ευγενικά μας λογάκια:
 Οι ημέρες της εβδομάδας:
 Η βιβλιοθήκη μας:
 Ρουτίνες τάξης:
Μια μεγάλη καρδιά που μας χωράει όλους:
 
 Μαθαίνω το όνομά μου:
.......................................

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ...

Ανασύνθεση λέξεων....
Επιχρωματισμός πίνακα/Μίξη χρωμάτων:


Φρούτα του Φθινοπώρου/Φρουτοσαλάτα/φρουτοσουβλάκια:

Κύκλος νερού:Ζωγραφίζω με πιρούνι:
Φτιάχνω μανιταράκια με χαρτοσακούλα: Η Γωνιά της Φύσης:
Μια φθινοπωρινή τάξη:

........................................