ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ...

Αγαπημένοι μου φίλοι, καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου ιστολόγιο ...Μέσα από εδώ, θα προσπαθήσω να σας μεταδώσω, λίγη από τη μαγική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σχολείο μας, το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στα Σεισμόπληκτα ....Το σχολείο
αποτελείται από τρία τμήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δύο τμήματα προαιρετικού Ολοήμερου...Στόχος μας είναι να γίνουμε μια μεγάλη αγαπημένη παρέα, που ο καθένας θα αισθάνεται μοναδικός και σημαντικός και θα μπορεί κάθε στιγμή να εκφράζεται όπως ακριβώς νιώθει ....ελεύθερος....

Βασικός σκοπός του ιστότοπου, είναι το άνοιγμα του σχολείου προς όλους. Η επικοινωνία με τους γονείς, η ανατροφοδότηση των μαθητών και κυρίως η αλλαγή της άποψης που ίσχυε μέχρι πρόσφατα ότι το Νηπιαγωγείο είναι ένας χαρούμενος παιδότοπος!!! Αυτό γίνεται μέσω της παρουσίασης δείγματος της δουλειάς μας, των δράσεων και των προγραμμάτων του σχολείου.

Σας δηλώνουμε ότι στο σχολείο τηρείται αρχείο με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των μαθητών μας, για την εμφάνιση φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων των παιδιών τους με καλυμμένα τα πρόσωπα.

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΙ-ΒΑΣΙΛΗ...

Σήμερα γράψαμε το γράμμα μας στον Αι Βασίλη...Του είπαμε ότι είμαστε καλά παιδιά, τι θέλουμε να μας φέρει (κάποιοι του έδωσαν και επιλογή αν δεν μπορεί το πρώτο δώρο) και το ζωγραφίσαμε κιόλας για να μη μπερδευτεί...


ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
...............................

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ;;;

Χριστουγεννιάτικων εθίμων συνέχεια και σήμερα το σχολείο μοσχομύρισε από ζεστούς κι αφράτους κουραμπιέδες...
Αρχικά γνωρίσαμε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε και φυσικά τα γράψαμε για να τα θυμόμαστε (ας μην ξεχνάμε και το λόγο για τον οποίο γίνονται όλα):

Στη συνέχεια ανασκουμπωθήκαμε, πλύναμε καλά τα χεράκια μας, μαζέψαμε μαλλάκια και ξεκινήσαμε..., χτυπήσαμε όλοι ένας ένας:
ανακατέψαμε, ζυμώσαμε, πλάσαμε :
και να το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας:
Ψήσαμε και.....ΕΤΟΙΜΟΙ:
Περήφανοι, πήραμε και στο σπίτι για να τους δείξουμε στη μαμά:

Φτιάξαμε και τις χριστουγεννιάτικες καρτούλες μας και πιστοί στις απόψεις μας, τις διακοσμήσαμε ο καθένας όπως ήθελε, έτσι ώστε να είναι αποκλειστικά έργο των παιδιών χωρίς καθόλου δικιά μας παρέμβαση...Πιο δύσκολο και χρονοβόρο μεν, αλλά αυτός είναι και ο στόχος κι όχι να παρουσιάζουμε τις τέλειες κατασκευές φτιαγμένες εξ ολοκλήρου από μας... Κόψαμε, κολλήσαμε,διακοσμήσαμε, γράψαμε...κι όλα αυτά όχι με οδηγίες αλλά βάζοντας το μυαλουδάκι μας να δουλέψει...
Δείτε μας σε στιγμές δημιουργίας:


Και να το αποτέλεσμα !!! Κάρτες καταπληκτικές, όλες διαφορετικές,  όλες μοναδικές και από έξω:

και από μέσα:
Αύριο, γράφουμε το γράμμα στον Αι Βασίλη και κλείνουμε αυτές τις όμορφες ημέρες, χορεύοντας το μεσημέρι στους γονείς μας, τα Παραδοσιακά Ηπειρώτικα Κάλαντα:

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ...

Όλα έτοιμα για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας και τα αγγελάκια, τα αστέρια οι βοσκοί οι Μάγοι οι χιονούλες, ο Ιωσήφ και η Παναγία, ανυπομονούν να παρουσιάσουν αυτό που ετοίμασαν..
Το σκηνικό μας:
Η πρόσκλησή μας:
Σκηνές από τη γιορτή/
η είσοδος:

τα αστεράκια χορεύουν:

Ιωσήφ και Παναγία:
Οι άγγελοι:
Βοσκοί:
Χιονούλες:
Μάγοι: 
Η υπόκλιση:

Και φυσικά μας επισκέφτηκε κι ο αγαπημένος χοντρούλης και μας μοίρασε σε όλους τα δωράκια μας:
Η συνέχεια είχε μπουφέ από τις μαμάδες μας, συζήτηση και καλύτερη γνωριμία μεταξύ μας, σύσφιξη σχέσεων κι ανταλλαγή απόψεων για τη γιορτή :
Ευχαριστούμε πολύ όλους τους γονείς για τη βοήθειά τους, όλες τις καταπληκτικές μανούλες για τον υπέροχο μπουφέ που ετοίμασαν και ιδιαίτερα τον Άγιο Βασίλη που αν και του το ζητήσαμε τελευταία στιγμή  (μιας και ο προηγούμενος Αι Βασίλης έπεσε κι αυτός θύμα των ιώσεων), δέχτηκε να μας βοηθήσει και να δώσει τόση χαρά στα μικρά μας...Ευχαριστούμε επίσης τη μαμά Κατερίνα, για το δώρο της σε όλα τα παιδάκια, ένα DVD με όλη τη γιορτή μας.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδάκια που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στη γιορτή, διασκέδασαν, χάρηκαν όλο αυτό που έζησαν και ήταν πραγματικά καταπληκτικά !!!!
Και Το Δέντρο της Αγάπης που φτιάξαμε, από τα κουτιά γάλατος που ήταν το εισιτήριο για την είσοδο στη γιορτή μας και θα δοθούν σε άπορες οικογένειες του Δήμου μας, στα πλαίσια των Πράξεων Αγάπης που κάνουν τα μικρά μας, μαθαίνοντας το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων: