Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

ΤΡΩΜΕ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ...

Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Παχυσαρκίας σήμερα και εμείς την τιμήσαμε δεόντως, δουλεύοντας το θέμα της υγιεινής διατροφής.
http://www.slideshare.net/marakiklei/presentation-child-41147808

ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ-ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ-ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

 Εκπαιδευτικό υλικό για τα παιδικά χωριά SOS
     
Ποιοι είμαστε;
Το Δίκτυο Εκπαιδευτικών Ιστολογίων, αν και δεν ξεπερνά τον έναν χρόνο λειτουργίας, παρόλα αυτά αριθμεί εκατό περίπου ιστολόγια νηπιαγωγών και δασκάλων που βρίσκονται σε επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ τους.
Ποιος είναι ο σκοπός μας;
Η εθελοντική μας δράση έχει ως σκοπό τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού και τη μετέπειτα αποστολή του σε νοσοκομεία και ιδρύματα για παιδιά. Κάθε φορά θα επιλέγεται ένας διαφορετικός οργανισμός που θα γίνεται αποδέκτης της εν λόγω δράσης.
Ποιο θα είναι το περιεχόμενο των δραστηριοτήτων;
Οι δραστηριότητες θα έχουν εκπαιδευτικό περιεχόμενο αλλά ταυτόχρονα παιγνιώδη μορφή και θα αφορούν τη γλώσσα, τα μαθηματικά, τη λεπτή κινητικότητα και διάφορους άλλους τομείς. Όμως η επιμέρους φύση των δραστηριοτήτων θα επιλεχθεί από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.
Σε ποιες ηλικίες θα απευθύνονται οι δραστηριότητες;
Οι δραστηριότητες θα απευθύνονται σε παιδιά νηπιαγωγείου ή δημοτικού σχολείου.
Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν;
Όσοι εκπαιδευτικοί το επιθυμούν, καλούνται να δημιουργήσουν 1-2 δραστηριότητες, οι οποίες θα δίνουν στα παιδιά τη δυνατότητα να απασχοληθούν δημιουργικά και ευχάριστα.
Πώς δηλώνετε συμμετοχή;
Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο
Τι ακολουθεί μετά τη δημιουργία του υλικού;
Η κάθε δραστηριότητα θα τοποθετηθεί μέσα σε πλαστικό φάκελο με κουμπί (μεγέθους Α5 ή Α4) και θα συνοδεύεται από τις απαραίτητες οδηγίες. Ο κάθε φάκελος θα φέρει το λογότυπο του Δικτύου Εκπαιδευτικών Ιστολογίων, το οποίο μπορείτε να βρείτε και να εκτυπώσετε από ΕΔΩ. Στο πεδίο “Αποστολέας” θα αναγράφει “Δίκτυο Εκπαιδευτικών Ιστολογίων” και δε θα εμφανίζονται τα προσωπικά στοιχεία του εκπαιδευτικού. Στη συνέχεια, ο κάθε εκπαιδευτικός θα στείλει το υλικό που δημιούργησε στον οργανισμό που έχει στόχο την προστασία ή την περίθαλψη παιδιών.
Από ποιον θα γίνει η αποστολή του υλικού και πότε;
Η αποστολή των φακέλων με δραστηριότητες θα γίνει από τον κάθε εκπαιδευτικό που θα συμμετέχει στη δράση και θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου 2014.
Σε ποιον οργανισμό θα σταλθεί το υλικό;

Ο οργανισμός που θα γίνει αποδέκτης της δράσης μας αυτή τη φορά θα είναι τα Παιδικά Χωριά SOS (Καραγιώργη Σερβίας 12-14, 10562, Αθήνα).
 

eTwinning...ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΗΡΩΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΝΟΜΑ...

Σήμερα ψηφίσαμε τον σούπερ ήρωά μας που θα σώσει τον κόσμο από τη μόλυνση... Τον ζωγραφίσαμε και του δώσαμε το δικό μας όνομα, που το ανεβάσαμε στην πλατφόρμνα του eTwinning Live και θα περιμένουμε να δούμε ποιο όνομα θα ψηφιστεί από όλους τους εταίρους...



....................................... 

Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

 Το Ινστιτούτο Αστροφυσικής, σε συνεργασία με το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων (κόμβος Αστρονομίας DSPACE), τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών Ν. Ιωαννίνων κα. Κωνσταντίνα Τάλλου και υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών, διοργάνωσε ένα τριήμερο Αστρονομίας στα Γιάννενα από τις 11 έως τις 13 Απριλίου, στο πλαίσιο του προγράμματος DSPACE, χρηματοδότησης του Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας & Καινοτομίας - ΕΛΙΔΕΚ.

Πιο συγκεκριμένα, τις δύο πρώτες ημέρες διεξήχθησαν δραστηριότητες για νήπια και μαθητές της Α' Δημοτικού καθώς και το σεμινάριο "Εισάγοντας την Αστρονομία και τα τηλεσκόπια στην εκπαίδευση" για 40 περίπου εκπαιδευτικούς που παρευρέθησαν στο 9ο Δημοτικό Ιωαννίνων.
Το αποκορύφωμα του τριημέρου ήταν οι δωρεάν ανοιχτές δραστηριότητες για το ευρύ κοινό που έλαβαν χώρα στις 13 Απριλίου, όπου περίπου 1000 επισκέπτες όλων των ηλικιών είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν προβολές στο Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο - Planetarium On The Go, παρατήρηση του Ηλίου με ηλιακό τηλεσκόπιο του Ινστιτούτου Αστροφυσικής και του Πανεπιστημίου Κρήτης και παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού, με τηλεσκόπια από το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων "Νικόλαος Δούμπας" και το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων, κάνοντας και την αντίστοιχη ουρανογραφική περιήγηση από το Ινστιτούτο Αστροφυσικής και τους συνεργάτες του.
Επιπλέον, δόθηκε η ευκαιρία στο κοινό να περιηγηθεί σε αστρονομικά αντικείμενα βαθέος ουρανού, όπως ο γαλαξίας της Δίνης, με δύο τηλεσκόπια eVscope της Unistellar από το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο - Planetarium On The Go
Με την ανατροφοδότηση που λάβαμε από την τοπική κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα, μάθαμε ότι το αποτύπωμα της δράσης ήταν ιδιαίτερα μεγάλο και ιδίως στις μικρές ηλικίες, εφόσον δεν είναι συχνές τέτοιου είδους δραστηριότητες στην περιοχή.