ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ...

Αγαπημένοι φίλοι, καλώς ήρθατε στο παρόν ιστολόγιο ...Μέσα από εδώ, θα προσπαθήσουμε να σας μεταδώσουμε, λίγη από τη μαγική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σχολείο μας, το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στα Σεισμόπληκτα ....Το σχολείο
αποτελείται από τέσσερα τμήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δύο τμήματα προαιρετικού Ολοήμερου...Στόχος μας είναι να γίνουμε μια μεγάλη αγαπημένη παρέα, που ο καθένας θα αισθάνεται μοναδικός και σημαντικός και θα μπορεί κάθε στιγμή να εκφράζεται όπως ακριβώς νιώθει: ελεύθερος....

Βασικός σκοπός του ιστότοπου, είναι το άνοιγμα του σχολείου προς όλους. Η επικοινωνία με τους γονείς, η ανατροφοδότηση των μαθητών και κυρίως η αλλαγή της άποψης που ίσχυε μέχρι πρόσφατα ότι το Νηπιαγωγείο είναι ένας χαρούμενος παιδότοπος!!! Αυτό γίνεται μέσω της παρουσίασης δείγματος της δουλειάς μας, των δράσεων και των προγραμμάτων του σχολείου.

Σας δηλώνουμε ότι στο σχολείο τηρείται αρχείο με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των μαθητών μας, για την εμφάνιση φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων των παιδιών τους με καλυμμένα τα πρόσωπα.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

HELLO eTwinning...

Ο χαιρετισμός μας στους φίλους μας στο eTwinning project μας....



...........................................................

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΟ "ΑΡΓΥΡΟ ΠΑΝΤΑ" ΑΠΟ ΤH WWF...

Είμαι πολύ χαρούμενη που σας ενημερώνω ότι κερδίσαμε το Β΄Πανελλήνιο Βραβείο "Αργυρό Πάντα", από τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα της WWF "Καλύτερη Ζωή στο Σχολείο"... Το ίδιο βραβείο είχαμε κερδίσει και πέρυσι. Δείτε ΒΡΑΒΕΥΣΗ 2015 την περσινή βράβευσή μας από το ίδιο πρόγραμμα!
Από το σημερινό mail που μου έστειλαν:
"...Λίγο αργοπορημένα φέτος είναι αλήθεια αλλά έφτασε η στιγμή να ευχαριστήσουμε και να επιβραβεύσουμε τα πιο δραστήρια σχολεία της Καλύτερης Ζωής.
Με μεγάλη μας τιμή σας ανακοινώνουμε ότι κερδίσατε το Αργυρό Πάντα για τις δράσεις που αναλάβατε με τους μαθητές σας στο πλαίσιο του προγράμματος Καλύτερη Ζωή.
Είναι χαρά μας να βλέπουμε σχολεία όπως το δικό σας που με κέφι, αγάπη για το περιβάλλον και συνέπεια αποδεικνύουν σε όλους τους τομείς τι σημαίνει περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και να κάνουν πράξη τη θεωρία κάνοντας τόσες δράσεις, στο σχολείο, το σπίτι και τη γειτονιά κι αποδεικνύοντας ότι τελικά η αγάπη κι η φροντίδα για το περιβάλλον μπορούν να είναι απλά μέρος της καθημερινής – και σχολικής – μας ζωής.
Συγχαρητήρια σε εσάς, στους μαθητές και στους γονείς τους...."
Να ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου όλους τους μαθητές μου και τους γονείς τους για τη βοήθειά τους όλη τη χρονιά και να ευχηθώ Καλή Πρόοδο στα μικρά, βραβευμένα πλέον, παιδάκια μου, με την ευχή σε ό,τι κάνουν στη ζωή τους να έχουν ΠΑΝΤΑ επιτυχίες.
Μόλις παραλάβω τα Διπλώματά τους, θα σας ενημερώσω....

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

LESS LITTER BETTER LIFE...

Ένα από τα eTwinning project που υλοποιήσαμε φέτος με αυτό το καταπληκτικό τμήμα, ήταν το "LESS LITTER, BETTER LIFE".
Συνεργαστήκαμε με Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Κύπρο, Λιθουανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Αλβανία, Κροατία και Βουλγαρία και δώσαμε ο καθένας το δικό του στίγμα για μια ζωή με λιγότερα σκουπίδια. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, μερικές από τις κοινές μας δράσεις...



Και οι ίδιες δράσεις σε ένα e-book:


Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ

Από την τελική αναφορά των δράσεων που στείλαμε στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, σχετικά με το πρόγραμμα "ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ" :

http://www.slideshare.net/ssuser8a4806/ma-63394637




ΦΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ...ΕΕΠΦ

Ένα βίντεο με κάποιες από τις δράσεις μας στα πλαίσια του προγράμματος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης  "Φύση Χωρίς Σκουπίδια" :

https://animoto.com/play/ABXb7HEQREKj4y444dgroA



.....................................................

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

ΕΝΑΣ ROCK STAR ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ....

Την Τρίτη, είχαμε τη μεγάλη χαρά και τιμή να έχουμε στο σχολείο μας τον Γιώργο Γάκη, που μας μίλησε για την ιστορία του Rock, μας τραγούδησε και μας μύησε στο μαγικό κόσμο της μουσικής... 

Και μια υπέροχη χρονιά , έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο...
Ευχαριστούμε πολύ Γιώργο, που ήρθες στο σχολείο μας και μας μάγεψες με τη φωνή σου, την κιθάρα σου, την απλότητά σου και την ομορφιά σου -εσωτερική και εξωτερική...

Δεν είναι τυχαίο, που τα περισσότερα παιδιά στον απολογισμό της χρονιάς, θεώρησαν σαν πιο όμορφη στιγμή, "τη συναυλία με το Γιώργο" και πως, σχεδόν όλα "θα αγοράσουν κιθάρα..."
Το δωράκι που του κάναμε, ήταν μια κιθάρα που γύρω της είχε σαν νότες τις ζωγραφιές μας από την ημέρα...

Η δράση υλοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος "Αειφόρο Σχολείο"...
...................................

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Teachers 4 Europe...

Τη Δευτέρα 13/6/2016 έγινε η τελετή λήξης των προγραμμάτων teachers4europe ...



Και επίσημα πλέον Teachers 4 Europe !!!
........................................

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ Teachers 4 Europe...

"Teachers 4 Europe"
Τελετή Λήξης Προγράμματος 2015-16
Ιωάννινα
Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016, ώρα 18:30
5ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων "Βαλάνειο"
Γυναικών Πίνδου 17
......................
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

.........................................

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ...

Σήμερα, επισκεφτήκαμε το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Παπαγιάννη, στο Ελληνικό Ιωαννίνων και εντυπωσιαστήκαμε από τα εκθέματά του μέσα κι έξω από το Μουσείο.

Ανακύκλωση, Περιβάλλον και καταπληκτική δουλειά από έναν καταξιωμένο καλλιτέχνη, που άφησε άφωνους μικρούς και μεγάλους. Έργα Τέχνης φτιαγμένα από τενεκεδάκια, από πολυερεθάνη, από γάζες, από τα αποκαΐδια του Πολυτεχνείου, από πηλό και χίλια δύο ανακυκλώσιμα και "άχρηστα" υλικά, ζωντάνεψαν στα χέρια του:








 Ο ΔΡΑΚΟΣ:
 Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ:

 ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ:
 ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΚΑΪΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ:

 Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ:

 Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ;
 Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ:

ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΕΣ ΑΠΟ ΠΗΛΟ:





Οι γονείς, για μια ακόμη φορά, ήταν δίπλα μας και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό...
Η επίσκεψη, έγινε στα πλαίσια των προγραμμάτων eTwinning "The protection of the environment" και Αειφόρο Σχολείο που υλοποιούμε φέτος.
...................................

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ...

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα, η προγραμματισμένη εκδήλωση στο χώρο του σχολείου, με την ψυχολόγο-παιδοψυχολόγο του ΟΚΠΑΠΑ Ιωαννίνων, κ. Ελένη Τσάκωνα και θέμα συζήτησης, τη ζήλια των παιδιών προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. 

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Ελένη καθώς και όλους τους γονείς, που παρακολούθησαν και πήραν μέρος στις βιωματικές δράσεις. 
.....................................

ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ...

Στα πλαίσια του προγράμματος της ομαλής μετάβασης των νηπίων στο Δημοτικό Σχολείο, επισκεφτήκαμε το 21ο Δημοτικό Σχολείο και με τη βοήθεια των δασκάλων της Α΄ κ. Δημήτρη και κ. Ντίνας, απομυθοποιήσαμε τους φόβους μας για το "μεγάλο" σχολείο. 
Οι γονείς, ήταν για μια ακόμη φορά αρωγοί μας και σε αυτή τη δράση, καθώς βοήθησαν για τη μετακίνησή μας μέσα από τον κεντρικό δρόμο της περιοχής, μιας και το Δημοτικό βρίσκεται αρκετά μακριά μας...
Η Διευθύντρια του Δημοτικού κ. Σοφία, μας περίμενε στην πόρτα με χαμόγελο και μας ξενάγησε στο χώρο. Μπαίνοντας στις τάξεις της Α΄είδαμε πολλούς περσινούς μας συμμαθητές και χαρήκαμε πολύ...
Στην αίθουσα τελετών, γνωριστήκαμε, τραγουδήσαμε, ανταλλάξαμε απορίες, φόβους κι ανησυχίες, κεραστήκαμε και είχαμε και μια μεγάλη και πολύ συγκινητική έκπληξη:
Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης με τη δασκάλα τους κ. Αντιγόνη, που κι αυτοί βρίσκονται σε περίοδο μετάβασης, μας μίλησαν για το Δημοτικό, μας χαλάρωσαν και μας ευχήθηκαν ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ, με μια υπέροχη κατασκευή :
που τοποθετήθηκε στην κεντρική αίθουσα του σχολείου μας για να θυμόμαστε αυτή τη μέρα:
Μέσα στις τάξεις, είδαμε πόσο διαφορετικές είναι οι αίθουσες, καθίσαμε στα θρανία, πήραμε μια γεύση από τις εργασίες που κάνουν τα "πρωτάκια", μάθαμε πως δεν είναι τελικά και τόσο δύσκολα τα πράγματα όπως φανταζόμαστε και ανταλλάξαμε ζωγραφιές με τους μαθητές που μας φιλοξένησαν...
 Είχαμε ετοιμάσει και τα δωράκια μας, για να μας θυμούνται:



Φυσικά, από τις πιο όμορφες στιγμές, ήταν η ώρα του διαλείμματος, παρέα με όλους τους μαθητές και κάποιους από τους δασκάλους....
Γυρνώντας, είχαμε τόσα πολλά να συζητήσουμε....
Ευχαριστούμε πολύ την κ. Σοφία, τον κ. Δημήτρη την κ. Ντίνα και την κ. Αντιγόνη για την υπέροχη φιλοξενία και τις όμορφες στιγμές που μας χάρισαν κι έτσι τον Σεπτέμβρη, θα πάμε στο Δημοτικό με λιγότερο άγχος !!!!