ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ...

Αγαπημένοι φίλοι, καλώς ήρθατε στο παρόν ιστολόγιο ...Μέσα από εδώ, θα προσπαθήσουμε να σας μεταδώσουμε, λίγη από τη μαγική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σχολείο μας, το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στα Σεισμόπληκτα ....Το σχολείο
αποτελείται από τέσσερα τμήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δύο τμήματα προαιρετικού Ολοήμερου...Στόχος μας είναι να γίνουμε μια μεγάλη αγαπημένη παρέα, που ο καθένας θα αισθάνεται μοναδικός και σημαντικός και θα μπορεί κάθε στιγμή να εκφράζεται όπως ακριβώς νιώθει: ελεύθερος....

Βασικός σκοπός του ιστότοπου, είναι το άνοιγμα του σχολείου προς όλους. Η επικοινωνία με τους γονείς, η ανατροφοδότηση των μαθητών και κυρίως η αλλαγή της άποψης που ίσχυε μέχρι πρόσφατα ότι το Νηπιαγωγείο είναι ένας χαρούμενος παιδότοπος!!! Αυτό γίνεται μέσω της παρουσίασης δείγματος της δουλειάς μας, των δράσεων και των προγραμμάτων του σχολείου.

Σας δηλώνουμε ότι στο σχολείο τηρείται αρχείο με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των μαθητών μας, για την εμφάνιση φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων των παιδιών τους με καλυμμένα τα πρόσωπα.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.....

Η Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ηπείρου σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών και το Europe Direct of Epirus (Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ηπείρου), συνδιοργανώνουν μια καταπληκτική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, στις 18 και 19 Δεκεμβρίου, με θέμα "χριστουγεννιάτικα έθιμα των ευρωπαϊκών κρατών" Σχολεία από όλες τις βαθμίδες παίρνουν μέρος και παρουσιάζουν με ένα σύντομο δρώμενο, κάποιο  έθιμο από τη χώρα που εκπροσωπούν....


Το σχολείο μας συμμετέχει στην εκδήλωση παρουσιάζοντας έθιμα της Σουηδίας. Η SANTA LUCIA, θα παρελάσει με τη στολή της και τους ακόλουθούς της, κρατώντας καλάθι με κουλουράκια και μοιράζοντάς τα στο κοινό. Οι υπόλοιποι θα της φέγγουν το δρόμο με τα κεράκια τους και τα αστέρια τους. Σύμφωνα με την παράδοση η SANTA LUCIA είναι μια ιταλίδα που ήρθε τον 4ο αιώνα στη Σουηδία και τους έσωσε από ένα φοβερό λοιμό.Από τότε τη γιορτάζουν σαν αγία και η μέρα της (13 Δεκέμβρη) είναι η εναρκτήρια μέρα της περιόδου των Χριστουγέννων και γιορτάζεται με μια μεγάλη παρέλαση. Φοράει άσπρο μακρύ φόρεμα με κόκκινη ζώνη και στο κεφάλι στεφάνι με 7 κεριά για να της φωτίζουν το δρόμο τη νύχτα και να μοιράζει στους κυνηγημένους  χριστιανούς τρόφιμα.Οι ακόλουθοί της φορούν τα ίδια ρούχα και τα μεν κορίτσια έχουν στεφάνι στα μαλλιά και κρατούν κεριά , τα δε αγόρια καπέλο κωνικό με χρυσά αστεράκια και κρατούν ραβδιά με αστέρια...... Τραγουδούν όλοι μαζί το ιταλικό "santa lucia".....

http://www.youtube.com/watch?v=i2-Q_ObdE-4

Τα μικρά έχουν ενθουσιαστεί με το όλο σκηνικό και περιμένουν τη μέρα αυτή με μεγάλη λαχτάρα (το ίδιο κι εμείς)...Το σχολείο μας, εκτός από χριστουγεννιάτικο εργαστήρι των ξωτικών θα μεταμορφωθεί σιγά-σιγά και σε εργαστήρι σουηδικών χριστουγεννιάτικων κατασκευών.

Θα σας περιμένουμε λοιπόν όλους στις 18 και 19 Δεκέμβρη στην κεντρική πλατεία, από 10:00 μέχρι 13:30 το μεσημέρι, να σας δείξουμε τι φτιάξαμε, να σας μοιράσουμε κουλουράκια και να τραγουδήσουμε παρέα.......

......................................................................

6 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία ιδέα και συγχαρητήρια για τη συμμετοχή, καλή επιτυχία!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για την εκδήλωση και καλή επιτυχία σας εύχομαι!
    Όμως στην Ελλάδα μας πέρα από την κάθε ξενόφερτη κουλτούρα και έθιμο έχουμε και τις δικές μας παραδόσεις, τα δικά μας έθιμα και τις δικές μας μεθόδους διασκέδασης που πρέπει επίσης να μεταλαμπαδεύσουμε στα Ελληνόπουλα για να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την Πατρίδα μας την Ελλάδα.
    Ειδικά αυτές τις δύσκολες μέρες που βάλετε κάθε Εθνικό μας συμφέρον από ξένες κουλτούρες που αποπροσανατολίζουν την ιθαγένειά μας.
    Σε κάποια από τις μελλοντικές σας εκδηλώσεις καλό θα ήταν να περιέχεται σε αυτές και τον Καραγκιόζη! Τον κατ' εξοχήν καθαρόαιμο Ρωμιό που ξέρει να αντιστέκεται στο άδικο, να αγαπά τους πάντες αλλά και να διασκεδάζει με επιμορφωτικό τρόπο μικρούς και μεγάλους!
    Ο Καραγκιόζης μας στήριγμα της Λαογραφίας, της Παράδοσης και ισχυρή δύναμη της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς αντλεί θέματα από την Ιστορία, την Μυθολογία, κάθε επίκαιρη κατάσταση, τα Χριστούγεννα κ.α έτσι που πάντα να στέκεται επίκαιρος με κλασική μορφή προσαρμοσμένη στο σήμερα.
    Ειδικά για τους Ηπειρώτες είναι μεγάλο θέμα ο Καραγκιόζης καθώς τα Γιάννινα είναι η αφετηρία αυτής της τέχνης που από τα Σαράι του Αλη Πασά πέρασε σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.
    Προσωπικά είμαι στην διάθεσή σας για όποια τυχόν συνεργασία που θα προβάλει και θα αναδείξει αυτή την γνήσια Λαϊκή Τέχνη του Καραγκιόζη μας.

    Με εκτίμηση
    Γιώργος Ηπειρώτης
    http://karagkiozisg.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Ηπειρώτη,θα προσέξατε ίσως ότι είμαστε νηπιαγωγείο, που σημαίνει ότι όλα αυτά τα θέματα που θίξατε σχετικά με τις παραδόσεις, είναι μέσα στην ημερήσια διάταξη.Ειδικά όσον αφορά τις παραδόσεις των Χριστουγέννων στη χώρα μας όλος ο Δεκέμβριος σε κάθε νηπιαγωγείο είναι αφιερωμένος σ αυτές. Συμφωνώ απόλυτα ότι ο Κραγκιόζης είναι δύναμη της κληρονομιάς μας και όσον αφορά το δικό μου σχολείο αφιερώνουμε μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων μας στη συγκεκριμένη Λαϊκή Τέχνη.
    Να είστε σίγουρος πως θα επιδιώξουμε να συνεργαστούμε μαζί σας.Ευχαριστούμε για την ανοιχτή πρόσκληση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θερμά συγχαρητήρια! Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία!Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχουμε ανάγκη από τέτοιες ενέργειες! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. MΠΡΑΒΟ ΝΤΙΝΑ!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!!!!!ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΜΑΡΩΣΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή