ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ...

Αγαπημένοι μου φίλοι, καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου ιστολόγιο ...Μέσα από εδώ, θα προσπαθήσω να σας μεταδώσω, λίγη από τη μαγική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σχολείο μας, το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στα Σεισμόπληκτα ....Το σχολείο
αποτελείται από τρία τμήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δύο τμήματα προαιρετικού Ολοήμερου...Στόχος μας είναι να γίνουμε μια μεγάλη αγαπημένη παρέα, που ο καθένας θα αισθάνεται μοναδικός και σημαντικός και θα μπορεί κάθε στιγμή να εκφράζεται όπως ακριβώς νιώθει ....ελεύθερος....

Βασικός σκοπός του ιστότοπου, είναι το άνοιγμα του σχολείου προς όλους. Η επικοινωνία με τους γονείς, η ανατροφοδότηση των μαθητών και κυρίως η αλλαγή της άποψης που ίσχυε μέχρι πρόσφατα ότι το Νηπιαγωγείο είναι ένας χαρούμενος παιδότοπος!!! Αυτό γίνεται μέσω της παρουσίασης δείγματος της δουλειάς μας, των δράσεων και των προγραμμάτων του σχολείου.

Σας δηλώνουμε ότι στο σχολείο τηρείται αρχείο με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των μαθητών μας, για την εμφάνιση φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων των παιδιών τους με καλυμμένα τα πρόσωπα.

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ...

Στα πλαίσια του Προγράμματος Αγωγής Υγείας σχετικά με την Υγιεινή Διατροφή που υλοποιούμε φέτος και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, επισκέφτηκε σήμερα το σχολείο μας η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος κ. Ελευθερία Κατσαμάνη, προκειμένου να μας ενημερώσει για τη σωστή διατροφή, τη σημασία του πρωινού, και γενικότερα, κανόνες που αφορούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.
        
Η παρουσίαση έγινε σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και στα πλαίσια του Κοινωνικού Σχολείου.
Μέσα από παρουσιάσεις, συζητήσεις και διαδραστικά παιχνίδια, τα παιδιά έμαθαν, εξέφρασαν απορίες και προβληματίστηκαν. Όπως καταλαβαίνετε, το θέμα των επόμενων ημερών στο σχολείο μας, θα είναι η Διατροφή και ό,τι έχει να κάνει μ΄αυτή.
Μια αναμνηστική φωτογραφία:
και βεβαίως, και μια μεγάλη αγκαλιά, για να δείξουμε στην κ. Ελευθερία, πόσο πολύ την ευχαριστούμε:
Στο τέλος, η κ. Ελευθερία μας ρώτησε αν έχουμε απορίες και ο Κων/νος με το Χρήστο έσπευσαν να ρωτήσουν:
Χρήστος: γιατί δεν είναι καλό να τρώμε τοστ με πάριζα;;;!!!!
κι ο Κων/νος: αφού δεν κάνει να τρώμε και να βλέπουμε τηλεόραση, αν έχει καμιά πολύ καλή εκπομπή και είναι ώρα φαγητού, τι θα κάνουμε;;;;;;;;!!!!!!
Όπως βλέπετε, τα παιδάκια μας, όχι μόνο τα παρακολούθησαν όλα, αλλά πήγαν και τη σκέψη τους ακόμη παραπέρα. Γιατί εμείς στο σχολείο μας, προβληματιζόμαστε για τα πάντα και ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΜΑΣΗΜΕΝΗ ΤΡΟΦΗ!!!!
...........................
Για όσους ενδιαφέρονται, σας ενημερώνουμε ότι η κ. Ελευθερία Κατσαμάνη, σήμερα το βράδυ στις 10:00, είναι προσκεκλημένη στην εκπομπή "Στο Μικροσκόπιο" στο TV1 και θα μιλήσει για θέματα σχετικά με την Παιδική Παχυσαρκία.
..................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου