ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ...

Αγαπημένοι φίλοι, καλώς ήρθατε στο παρόν ιστολόγιο ...Μέσα από εδώ, θα προσπαθήσουμε να σας μεταδώσουμε, λίγη από τη μαγική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σχολείο μας, το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στα Σεισμόπληκτα ....Το σχολείο
αποτελείται από τέσσερα τμήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δύο τμήματα προαιρετικού Ολοήμερου...Στόχος μας είναι να γίνουμε μια μεγάλη αγαπημένη παρέα, που ο καθένας θα αισθάνεται μοναδικός και σημαντικός και θα μπορεί κάθε στιγμή να εκφράζεται όπως ακριβώς νιώθει: ελεύθερος....

Βασικός σκοπός του ιστότοπου, είναι το άνοιγμα του σχολείου προς όλους. Η επικοινωνία με τους γονείς, η ανατροφοδότηση των μαθητών και κυρίως η αλλαγή της άποψης που ίσχυε μέχρι πρόσφατα ότι το Νηπιαγωγείο είναι ένας χαρούμενος παιδότοπος!!! Αυτό γίνεται μέσω της παρουσίασης δείγματος της δουλειάς μας, των δράσεων και των προγραμμάτων του σχολείου.

Σας δηλώνουμε ότι στο σχολείο τηρείται αρχείο με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των μαθητών μας, για την εμφάνιση φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων των παιδιών τους με καλυμμένα τα πρόσωπα.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου και ο Σ/Δ ομόφωνα αποφάσισαν να συμμετέχει το σχολείο μας στο πρόγραμμα Σήμα Αειφόρου Σχολείου, έτσι ώστε όλο το σχολείο να στραφεί προς την Αειφορία.
Η Δέσμευση της Προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου:
Όραμά μας είναι ένα σχολείο δημοκρατικό, αειφορικό στο πνεύμα και στη λειτουργία του, που θα χρησιμοποιεί βιωματικές και ομαδοσυνεργατικές μεθόδους διδασκαλίας, που θα συνεργάζεται με τους γονείς και θα είναι ανοιχτό στην τοπική κοινωνία. Ένα σχολείο, χαρούμενο, ήρεμο, ασφαλές, όπου οι μαθητές θα χαίρονται να φοιτούν, ένα σχολείο που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν τα ταλέντα, τις ικανότητές τους και την κριτική σκέψη, ένα σχολείο που δίνει χρόνο για αναστοχασμό, που δείχνει κατανόηση κι αγάπη για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους ή τις όποιες διαφοροποιήσεις τους, ένα σχολείο εργαστήρι της χαράς και της ζωής. Ένα σχολείο που υπηρετεί τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα διακιώματα, προάγει τον πολιτισμό και διαμορφώνει ενεργούς και δημιουργικούς πολίτες. Θέλουμε τα παιδιά να έρχονται χαρούμενα, να μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι και την επαφή τους με τη Φύση και να μη θέλουν να φύγουν από εδώ. Ένα σχολείο με άψογη συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών, των γονιών, των μαθητών και των τοπικών φορέων και όλων όσων εμπλέκονται στη μαθησιακή διαδικασία.
Δεσμευόμαστε να οδηγήσουμε το σχολείο μας προς αυτήν την κατεύθυνση.
Η δέσμευση του Σ/Δ:
Κάθε μέλος του Σ/Δ του σχολείου μας, χωριστά και ως σύνολο, θα ενεργεί στο εξής στο πλαίσιο ενός κοινά αποφασισμένου χρονοδιαγράμματος ενεργειών που θα έχουν ως στόχο τη σταδιακή αλλαγή προς ένα αειφόρο σχολείο. Δεσμευόμαστε για άψογη συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου, με τους γονείς, με τους τοπικούς φορείς, δεσμευόμαστε για επέκταση της αυτομόρφωσης και της συμμετοχής σε επιμορφωτικές συναντήσεις βελτίωσης των επαγγελματικών μας προσόντων, δεσμευόμαστε για την εισαγωγή της αειφορίας στην καθημερινή διδακτική πράξη, για την υιοθέτηση μαθητοκεντρικών και ομαδοσυνεργατικών μεθόδων διδασκαλίας, για τη χρήση των ΤΠΕ στη μάθηση, για τη σύνδεση της μάθησης με τη φύση.
........................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου