ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ...

Αγαπημένοι φίλοι, καλώς ήρθατε στο παρόν ιστολόγιο ...Μέσα από εδώ, θα προσπαθήσουμε να σας μεταδώσουμε, λίγη από τη μαγική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σχολείο μας, το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στα Σεισμόπληκτα ....Το σχολείο
αποτελείται από τέσσερα τμήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δύο τμήματα προαιρετικού Ολοήμερου...Στόχος μας είναι να γίνουμε μια μεγάλη αγαπημένη παρέα, που ο καθένας θα αισθάνεται μοναδικός και σημαντικός και θα μπορεί κάθε στιγμή να εκφράζεται όπως ακριβώς νιώθει: ελεύθερος....

Βασικός σκοπός του ιστότοπου, είναι το άνοιγμα του σχολείου προς όλους. Η επικοινωνία με τους γονείς, η ανατροφοδότηση των μαθητών και κυρίως η αλλαγή της άποψης που ίσχυε μέχρι πρόσφατα ότι το Νηπιαγωγείο είναι ένας χαρούμενος παιδότοπος!!! Αυτό γίνεται μέσω της παρουσίασης δείγματος της δουλειάς μας, των δράσεων και των προγραμμάτων του σχολείου.

Σας δηλώνουμε ότι στο σχολείο τηρείται αρχείο με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των μαθητών μας, για την εμφάνιση φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων των παιδιών τους με καλυμμένα τα πρόσωπα.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821...

Ένα μικρό δείγμα από τις δραστηριότητές μας για την 25η Μαρτίου, μέσα στο ελάχιστο χρονικό περιθώριο που έχουμε φέτος, λόγω της πρακτικής άσκησης των φοιτητών από το Παν/μιο Ιωαννίνων ...
τα ποιήματά μας....



Ευαγγελισμός και ο κρίνος της Παναγίας...
στιγμές από την ιστορία μας...
το κρυφό σχολειό, που όσο κι αν έχει αποδειχτεί ότι δεν υπήρξε, ωστόσο μαγεύει ακόμη σαν γεγονός...
 Θούρειος και Ρήγας Φεραίος, με την τεχνική του καφέ...
τσαρουχάκια, γιαταγάνια και η προεπαναστατική σημαία...
φτιάχνοντας τις ομαδικές μας εργασίες...
Η επανάσταση στη θάλασσα....

και ο χορός του Ζαλόγγου...
ο Μήτσος ο γιαννιώτης, μας έμαθε πώς ντύνονταν οι γιαννιώτες τότε...
αφίσες με τους βασικούς ήρωες του 1821...
εμείς, ντυμένοι τσολιάδες και σουλιωτοπούλες (οι φωτογραφίες μας δεν μπήκαν ακόμη)...
Θέλετε να μάθετε και τι σημαίνει για μας ήρωας;;;
  • ήρωες είναι κάποιοι έξυπνοι,παλικάρια, που μαθαίνουν πολύ γρήγορα και είναι πολύ-πολύ γενναίοι...Αγαπημένη μου ηρωίδα είναι η Δέσπω η σουλιώτισα, γιατί ήταν και πολύ όμορφη και προτίμησε να πεθάνει από το να την πάνε οι Τούρκοι στα χαρέμια τους και να γίνει το παιδί της γενίτσαρος...(Μελίνα)
  • ήρωας είσαι όταν κάνεις κάτι φανταστικό, όταν σώζεις ανθρώπους από τους κακούς. Αγαπημένος μου ήρωας είναι ο Καραϊσκάκης...(Χρήστος)
  • ήρωες είναι όσοι πολεμούν για να σώσουν την πατρίδα τους . Αγαπημένος μου ήρωας είναι οΚολοκοτρώνης...(Κων/νος Π.)
  • ήρωας είναι κάποιος πολύ δυνατός άνθρωπος, που σώζει τους άλλους από τους κινδύνους.Αγαπημένος μου ήρωας είναι ο Κολοκοτρώνης, επειδή ήταν και ο πιο δυνατός...(Γιώργος)
  • Αγαπημένος μου ήρωας είναι ο Καραϊσκάκης γιατί πολέμησε για την ελευθερία μας και η Ιστορία γιατί μας έμαθε όσα ξέρουμε για αυτά που έγιναν...(Μαριάννα)
  • ήρωας είναι όποιος δεν φοβάται να πεθάνει γαι την πατρίδα του. Αγαπημένη μου ηρωίδα είναι η Δέσπω, γιατί προτίμησε να πέσει στο γκρεμό από το να την πιάσουν οι Τούρκοι και να την αιχμαλωτίσουν...(Ναταλία)
  • ήρωας είναι κάποιος που πολεμάει για την ελευθερία της πατρίδας του. Αγαπημένος μου ήρωας είναι ο Καραϊσκάκης και η Ιστορία, γιατί χωρίς αυτήν δε θα ξέραμε τίποτα από όλα αυτά...(Αγγελική)
  • ήρωας είναι όποιος πολεμάει τους κακούς εχθρούς. Αγαπημένη μου ηρωίδα είναι η Μαντώ Μαυρογένους γιατί έδωσε όλα της τα χρήματα για να πολεμήσουν τους κακούς...(Βάλια)
  • ήρωας είναι όποιος πολεμάει για την ελευθερία μας . Αγαπημένος μου ήρωας είναι ο Κολοκοτρώνης, γιατί με το άσπρο άλογό του πολεμούσε τους κακούς...(Κων/νος Μ.)
  • ήρωας είναι όποιος δε φοβάται να πολεμήσει τους εχθρούς. Αγαπημένος μου ήρωας είναι ο Κολοκοτρώνης, γιατί πολεμούσε για την ελευθερία της Ελλάδας μας...(Ραφαηλία).
Το καλύτερό μας όμως, είναι οι πρόβες, με πολύ χορό, αυτοσχεδιασμούς, χειροκροτήματα και περιφάνεια περισσή....Γιατί για μας, γιορτή στο σχολείο σημαίνει, να χαιρόμαστε και να γεμίζουμε το μυαλουδάκι μας με βιώματα και αναμνήσεις ευχάριστες....Όχι με άγχος για το πού θα σταθούμε και πώς θα φανούμε....
..........................................




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου