ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ...

Αγαπημένοι μου φίλοι, καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου ιστολόγιο ...Μέσα από εδώ, θα προσπαθήσω να σας μεταδώσω, λίγη από τη μαγική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σχολείο μας, το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στα Σεισμόπληκτα ....Το σχολείο
αποτελείται από τρία τμήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δύο τμήματα προαιρετικού Ολοήμερου...Στόχος μας είναι να γίνουμε μια μεγάλη αγαπημένη παρέα, που ο καθένας θα αισθάνεται μοναδικός και σημαντικός και θα μπορεί κάθε στιγμή να εκφράζεται όπως ακριβώς νιώθει ....ελεύθερος....

Βασικός σκοπός του ιστότοπου, είναι το άνοιγμα του σχολείου προς όλους. Η επικοινωνία με τους γονείς, η ανατροφοδότηση των μαθητών και κυρίως η αλλαγή της άποψης που ίσχυε μέχρι πρόσφατα ότι το Νηπιαγωγείο είναι ένας χαρούμενος παιδότοπος!!! Αυτό γίνεται μέσω της παρουσίασης δείγματος της δουλειάς μας, των δράσεων και των προγραμμάτων του σχολείου.

Σας δηλώνουμε ότι στο σχολείο τηρείται αρχείο με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των μαθητών μας, για την εμφάνιση φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων των παιδιών τους με καλυμμένα τα πρόσωπα.

Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

"ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ"....

Με πολύ μεγάλη χαρά, τιμή και περηφάνια, σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας ανήκει πλέον στο δίκτυο των "Σχολείων της Φύσης και των Χρωμάτων".
Τα Σχολεία της Φύσης και των Χρωμάτων δεν είναι απλώς ένα δίκτυο Σχολείων με κοινές δράσεις. Είναι μια ομάδα Σχολείων τα οποία αλλάζουν την καθημερινότητα τους, βάζοντας μπροστά αξίες όπως η δημοκρατικότητα, η προσφορά, η ενασχόληση με τη φύση, το παιχνίδι κ.α.
Είναι δημόσια Σχολεία, που με πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου Φουρφουρά, προτείνουν μια εναλλακτική εκπαίδευση, όπου η ψυχή και η δημιουργικότητα των παιδιών είναι προτεραιότητα.
Γιατί εμείς οι εκπαιδευτικοί που βιώνουμε καθημερινά την εκπαίδευση, έχουμε λόγο σε αυτήν και κάθε δικαίωμα, να λειτουργούμε με βάση το όφελος των μαθητών. Για πρώτη φορά τα σχολεία προτείνουν και δε δέχονται παθητικά.
Ο δρόμος μακρύς αλλά η διάθεση μεγάλη! 
Καλό μας ταξίδι!!!
Δείτε στον χάρτη 
http://www.schoolsofnatureandcolors.org/#!map/c1rft 
τα Σχολεία της Φύσης και των Χρωμάτων της Ελλάδας.

.......................................................


3 σχόλια: