ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ...

Αγαπημένοι μου φίλοι, καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου ιστολόγιο ...Μέσα από εδώ, θα προσπαθήσω να σας μεταδώσω, λίγη από τη μαγική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σχολείο μας, το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στα Σεισμόπληκτα ....Το σχολείο
αποτελείται από τρία τμήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δύο τμήματα προαιρετικού Ολοήμερου...Στόχος μας είναι να γίνουμε μια μεγάλη αγαπημένη παρέα, που ο καθένας θα αισθάνεται μοναδικός και σημαντικός και θα μπορεί κάθε στιγμή να εκφράζεται όπως ακριβώς νιώθει ....ελεύθερος....

Βασικός σκοπός του ιστότοπου, είναι το άνοιγμα του σχολείου προς όλους. Η επικοινωνία με τους γονείς, η ανατροφοδότηση των μαθητών και κυρίως η αλλαγή της άποψης που ίσχυε μέχρι πρόσφατα ότι το Νηπιαγωγείο είναι ένας χαρούμενος παιδότοπος!!! Αυτό γίνεται μέσω της παρουσίασης δείγματος της δουλειάς μας, των δράσεων και των προγραμμάτων του σχολείου.

Σας δηλώνουμε ότι στο σχολείο τηρείται αρχείο με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των μαθητών μας, για την εμφάνιση φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων των παιδιών τους με καλυμμένα τα πρόσωπα.

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ.....

Σήμερα μιλήσαμε για την πόλη μας, που την Παρασκευή γιορτάζει. Είδαμε πού ακριβώς βρίσκεται στο χάρτη της Ελλάδας, αναγνωρίσαμε σημαντικά κτίρια στο διαδίκτυο, είπαμε ότι έχει δύο ονόματα, ένα επίσημο κι ένα καθημερινό και μιλήσαμε για την μεθαυριανή γιορτή.
Θυμηθήκαμε πού έχουμε πάει και τι μας αρέσει πιο πολύ στα Γιάννενα και το αποτυπώσαμε στη ζωγραφιά μας,Είδαμε στο GOOGLEMAP τα Γιάννενα από ψηλά, το νησάκι τη λίμνη, τα Σεισμόπληκτα και....όταν ζουμάραμε πιο πολύ!!!!....είδαμε το σχολείο μας, την αυλή μας, το αυτοκίνητο της κυρίας απέξω, τα σπίτια μας στη γειτονιά, την παιδική χαρά!!!!!Απίστευτο!!!!
Έτσι λοιπόν προσπαθήσαμε να βρούμε τη δική μας θέση μέσα σ αυτόν τον κόσμο.
Ξεκινώντας από το σχολείο μας (7ο Νηπ/γείο), ανοίξαμε τον κύκλο και είδαμε την περιοχή μας (Σεισμόπληκτα), την πόλη μας (Γιάννενα), τη χώρα μας (Ελλάδα), την Ήπειρό μας (Ευρώπη), τον πλανήτη μας (γη) και το ηλιακό σύστημα που ανήκουμε . Δείτε πώς το αποτυπώσαμε στο χαρτί μας ο καθένας μόνος του:


Φτιάξαμε και ατομικές κάρτες, για να θυμόμαστε τι γιορτάζουμε την Παρασκευή και γιατί δεν έχουμε σχολείο, με τα βασικά σημεία της πόλης μας, αντιγράφοντας μια φωτογραφία που είδαμε στο internet. (Λίμνη-πλατάνια-τζαμί στο κάστρο.)

 


Φυσικά δεν ξεχάσαμε να δούμε πού ακριβώς γίνανε οι μάχες το 1913 και να μάθουμε και το γνωστό τραγουδάκι "στα Πεστά και στο Μπιζάνι"...

Είμαστε περήφανοι που ζούμε "στην πόλη των τεχνών και των γραμμάτων"....
.........................................

4 σχόλια:

  1. Καλά κάνετε και είστε περήφανοι, κι εγώ το ίδιο περήφανη είμαι που κατάγομαι από κάπου εκεί κοντά σας! Πολύ όμορφες οι δραστηριότητές σας! Μπράβο σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ωραίες δραστηριότητες !!!!!!!!!! είναι τόσο όμορφο ο καθένας μας να προβάλει κατι από το τόπο του και όλοι μαζί τις ομορφιές και τα καλά της χώρας μας !!! και εμείς είμαστε περήφανοι μαζί σας !!!!!!!!!!! και αυτό περνάμε και στα παιδάκια μας !!!!!!!!!! καλή συνέχεια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή