ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ...

Αγαπημένοι φίλοι, καλώς ήρθατε στο παρόν ιστολόγιο ...Μέσα από εδώ, θα προσπαθήσουμε να σας μεταδώσουμε, λίγη από τη μαγική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σχολείο μας, το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στα Σεισμόπληκτα ....Το σχολείο
αποτελείται από τέσσερα τμήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δύο τμήματα προαιρετικού Ολοήμερου...Στόχος μας είναι να γίνουμε μια μεγάλη αγαπημένη παρέα, που ο καθένας θα αισθάνεται μοναδικός και σημαντικός και θα μπορεί κάθε στιγμή να εκφράζεται όπως ακριβώς νιώθει: ελεύθερος....

Βασικός σκοπός του ιστότοπου, είναι το άνοιγμα του σχολείου προς όλους. Η επικοινωνία με τους γονείς, η ανατροφοδότηση των μαθητών και κυρίως η αλλαγή της άποψης που ίσχυε μέχρι πρόσφατα ότι το Νηπιαγωγείο είναι ένας χαρούμενος παιδότοπος!!! Αυτό γίνεται μέσω της παρουσίασης δείγματος της δουλειάς μας, των δράσεων και των προγραμμάτων του σχολείου.

Σας δηλώνουμε ότι στο σχολείο τηρείται αρχείο με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των μαθητών μας, για την εμφάνιση φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων των παιδιών τους με καλυμμένα τα πρόσωπα.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

ΚΥΡΑ-ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ...

Αφού μιλήσαμε για το ημερολόγιο της Σαρακοστής, φτιάξαμε τις ατομικές μας Σαρακοστές για το σπίτι. Με χέρια σε στάση προσευχής, χωρίς στόμα γιατί νηστεύει, με σταυρό στο κεφάλι της γιατί πηγαίνει στην εκκλησία και με εφτά πόδια για να μετράμε τις εβδομάδες μέχρι το Πάσχα:

και κρεμάσαμε την ομαδική μας κυρα-Σαρακοστή στην πόρτα της τάξης για να μετράμε τις μέρες μέχρι το Πάσχα:

Παρατηρήσαμε τον πίνακα του Βασιλείου "Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας":

κι αφού συζητήσαμε για το τι απεικονίζει και γιατί λέγεται έτσι, τελικά τον αποτυπώσαμε όπως μπορούσε ο καθένας μας (δηλ. τέλεια!!!) :

Την Παρασκευή, φεύγοντας, δεν ξεχάσαμε να κόψουμε το πρώτο ποδαράκι :
6 εβδομάδες ακόμη για Πάσχα!!!
............................................

1 σχόλιο: