ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ...

Αγαπημένοι φίλοι, καλώς ήρθατε στο παρόν ιστολόγιο ...Μέσα από εδώ, θα προσπαθήσουμε να σας μεταδώσουμε, λίγη από τη μαγική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σχολείο μας, το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στα Σεισμόπληκτα ....Το σχολείο
αποτελείται από τέσσερα τμήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δύο τμήματα προαιρετικού Ολοήμερου...Στόχος μας είναι να γίνουμε μια μεγάλη αγαπημένη παρέα, που ο καθένας θα αισθάνεται μοναδικός και σημαντικός και θα μπορεί κάθε στιγμή να εκφράζεται όπως ακριβώς νιώθει: ελεύθερος....

Βασικός σκοπός του ιστότοπου, είναι το άνοιγμα του σχολείου προς όλους. Η επικοινωνία με τους γονείς, η ανατροφοδότηση των μαθητών και κυρίως η αλλαγή της άποψης που ίσχυε μέχρι πρόσφατα ότι το Νηπιαγωγείο είναι ένας χαρούμενος παιδότοπος!!! Αυτό γίνεται μέσω της παρουσίασης δείγματος της δουλειάς μας, των δράσεων και των προγραμμάτων του σχολείου.

Σας δηλώνουμε ότι στο σχολείο τηρείται αρχείο με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των μαθητών μας, για την εμφάνιση φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων των παιδιών τους με καλυμμένα τα πρόσωπα.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

ΠΑΣΧΑ 2015...

 Μία εβδομάδα μόνο είχαμε στη διάθεσή μας φέτος για ενασχόληση με το Πάσχα και μέσα σ' αυτήν έπρεπε να βάλουμε τα παιδιά στο πνεύμα των ημερών, να ευαισθητοποιηθούμε σχετικά με το θέμα, να γνωρίσουμε γεγονότα, έθιμα και σύμβολα, αλλά και να δημιουργήσουμε τις κατασκευούλες μας. Το εύκολο θα ήταν να κάνουμε την περισσότερη (ή και όλη) τη δουλειά μόνοι μας, ώστε να βγει άνετα η εβδομάδα. Επιλέξαμε για ακόμη μία φορά, το αυτονόητο. Τα παιδιά κατασκεύασαν μόνα τους τα έργα τους, με έντονο το στοιχείο της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης στα υλικά και με τη δημιουργική τους διάθεση στα ύψη. Κάθε έργο διαφορετικό, μοναδικό και υπεροχο!!
Κάποια από τα έθιμα του Πάσχα στο σχολείο μας:
Βάψαμε αυγά κόκκινα παραδοσιακά που συμβολίζουν το αίμα του Χριστού,
 
γνωρίσαμε τι είναι ο Επιτάφιος,


σουβλίσαμε το αρνί και χορέψαμε γύρω του,

Τα πασχαλινά καλαθάκια μας, κατασκευασμένα από άχρηστα υλικά, κουτιά, γλαστράκια και κορδέλες, έγιναν πανέμορφα:


 



 

Οι κάρτες μας από υπόλοιπα χαρτονιών:






Σταυροί από ξυλάκια , βαμμένα από τα παιδιά:
Από φυσικό υλικό και άσπρες πέτρες τα φετινά μας διακοσμητικά:






 
Οι λαμπαδίτσες μας απλές κι απέριττες:
Φυσικά "ο πασχαλινός λαγός" δεν μας ξέχασε και φέτος και μας επισκέφτηκε, κρύβοντάς μας σοκολατένια αυγουλάκια μέσα στην τάξη μας στα πιο απίθανα μέρη:
Κι αφού ήταν τόοοσο πολλά αυτά που ανακαλύψαμε, φτιάξαμε το καλαθάκια του  Easter Bunny για να τα βάλουμε μέσα:

 

Και μιας και μιλάμε για τα λαγουδάκια, βγήκαμε να τα παρατηρήσουμε στο κοντινό κτήμα. Είμαστε τόσο τυχεροί που το σχολείο μας βρίσκεται έξω από την πόλη και γύρω μας μπορούμε να δούμε τέτοια φύση!!!!


 
Κάποιες από τις κατασκευούλες μας μαζεμένες :
Στολίσαμε και το πασχαλινό μας δεντράκι, την πασχαλιά, με ευχές-αυγουλάκια:
...........

Την τελευταία μέρα, μιας και ο καιρός μας το επέτρεψε, βγήκαμε για πικ-νικ στην αυλή. Ο ενθουσιασμός μεγάλος! Πώς γίνεται και το φαγητό είναι πιο νόστιμο έξω!!!!
Τραγουδήσαμε τα "Λαζαρούδια" στα άλλα τμήματα και στους γονείς μας και γεμίσαμε τα καλαθάκια μας με χίλιες λιχουδιές!!!Δυστυχώς φέτος δεν είχαμε πασχαλιές για στολισμό και αρκεστήκαμε σε ό,τι λουλούδια βρήκαμε:












Ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά τους εξαιρετικούς γονείς μας, που απέδειξαν ξανά ότι η αρμονική συνεργασία ανάμεσα σε σχολείο και οικογένεια, μόνο ένα αποτέλεσμα έχει: ευτυχισμένα παιδιά!!!
Ευχαριστούμε πολύ την κ. Ροζαλία που για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά μας δανείζει τα "Λαζαρούδια", κι έτσι μπορούμε να γνωρίσουμε στα παιδιά ένα παλιό έθιμο, που τόσο αγαπάμε!!!
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στα παιδάκια μας που γιορτάζουν αυτές τις μέρες...
.....................................................................

3 σχόλια:

  1. Φανταστικά όλα!!!Ιδίως η αναβίωση των εθίμων τέλεια ιδέα!!!Και του χρόνου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΝΤΙΝΑ ΜΟΥ! ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΑΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΧΕΡΑΚΙΑ! ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή