ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ...

Αγαπημένοι μου φίλοι, καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου ιστολόγιο ...Μέσα από εδώ, θα προσπαθήσω να σας μεταδώσω, λίγη από τη μαγική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σχολείο μας, το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στα Σεισμόπληκτα ....Το σχολείο
αποτελείται από τρία τμήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δύο τμήματα προαιρετικού Ολοήμερου...Στόχος μας είναι να γίνουμε μια μεγάλη αγαπημένη παρέα, που ο καθένας θα αισθάνεται μοναδικός και σημαντικός και θα μπορεί κάθε στιγμή να εκφράζεται όπως ακριβώς νιώθει ....ελεύθερος....

Βασικός σκοπός του ιστότοπου, είναι το άνοιγμα του σχολείου προς όλους. Η επικοινωνία με τους γονείς, η ανατροφοδότηση των μαθητών και κυρίως η αλλαγή της άποψης που ίσχυε μέχρι πρόσφατα ότι το Νηπιαγωγείο είναι ένας χαρούμενος παιδότοπος!!! Αυτό γίνεται μέσω της παρουσίασης δείγματος της δουλειάς μας, των δράσεων και των προγραμμάτων του σχολείου.

Σας δηλώνουμε ότι στο σχολείο τηρείται αρχείο με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των μαθητών μας, για την εμφάνιση φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων των παιδιών τους με καλυμμένα τα πρόσωπα.

Σάββατο, 2 Μαΐου 2015

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Προσεγγίσαμε την έννοια της Εργατικής Πρωτομαγιάς μέσα από εικόνες που είδαμε και συζητήσαμε στο διαδίκτυο


και μέσα από ένα υπέροχο ποίημα της αγαπημένης φίλης και συναδέλφου  Pitsinas που το έχω αποθηκεύσει απο παλιότερη χρονιά.( http://pitsina-crafts.blogspot.gr/2012/05/blog-post.html ). Περνάει με απλό και κατανοητό τρόπο στα παιδιά, την έννοια της απεργίας....
 
  

 
Να τι διεκδικούσαν οι άνθρωποι όταν παλιά έκαναν μια μεγάλη απεργία και τελικά τα κατάφεραν:
Παίξαμε με τις λέξεις ΑΠΕΡΓΙΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, 1 ΜΑΗ κάνοντας την ανατροπή και γράφοντας μόνοι μας στα καπάκια τα γράμματα για το παιχνίδι μας:
Την Πρωτομαγιά όμως έχουμε και τη γιορτή των λουλουδιών κι εμείς φτιάξαμε μόνοι μας στεφανάκια για να τα τιμήσουμε:
Α΄) πήραμε από 3 φύλλα εφημερίδας ο καθένας και τα τυλίξαμε: (και συνεργατικά)
Β) τα στρίψαμε :
 έτοιμα:
Γ) τα τυλίξαμε με πλαστικό ή λωρίδες εφημερίδας όπου δεν έφτασε το πλαστικό:
Δ) τα τυλίξαμε με ύφασμα που μας περίσσευε και κορδέλες:Ε) φτιάξαμε λουλούδια από γκοφρέ:
 και ΕΤΟΙΜΑ:
Φτιάξαμε λουλούδια με διάφορους τρόπους ( πάντα με ανακυκλώσιμα υλικά) :
  • με ρολό υγείας  • με φελό

    και μάθαμε τι χρειάζεται ένα λουλούδι/φυτό για να μεγαλώσει:
   
   
 και φορέσαμε τα στεφανάκια μας σαν καπέλα:λίγο πριν φύγουμε, ο Δήμος Ιωαννιτών μας έφερε τα λουλούδια που είχαμε ζητήσει (και τον ευχαριστούμε πολύ)
οπότε την επόμενη Κυριακή 10 Μαίου μαζευόμαστε όλοι στο σχολείο για να φτιάξουμε τον κήπο μας...Πάρτε μαζί σας φτυάρια και τσουγγράνες και μην ξεχάσετε τοστάκια και χυμό για τα παιδάκια σας!!!
ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
....................................
 


1 σχόλιο: