ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ...

Αγαπημένοι φίλοι, καλώς ήρθατε στο παρόν ιστολόγιο ...Μέσα από εδώ, θα προσπαθήσουμε να σας μεταδώσουμε, λίγη από τη μαγική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σχολείο μας, το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στα Σεισμόπληκτα ....Το σχολείο
αποτελείται από τέσσερα τμήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δύο τμήματα προαιρετικού Ολοήμερου...Στόχος μας είναι να γίνουμε μια μεγάλη αγαπημένη παρέα, που ο καθένας θα αισθάνεται μοναδικός και σημαντικός και θα μπορεί κάθε στιγμή να εκφράζεται όπως ακριβώς νιώθει: ελεύθερος....

Βασικός σκοπός του ιστότοπου, είναι το άνοιγμα του σχολείου προς όλους. Η επικοινωνία με τους γονείς, η ανατροφοδότηση των μαθητών και κυρίως η αλλαγή της άποψης που ίσχυε μέχρι πρόσφατα ότι το Νηπιαγωγείο είναι ένας χαρούμενος παιδότοπος!!! Αυτό γίνεται μέσω της παρουσίασης δείγματος της δουλειάς μας, των δράσεων και των προγραμμάτων του σχολείου.

Σας δηλώνουμε ότι στο σχολείο τηρείται αρχείο με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των μαθητών μας, για την εμφάνιση φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων των παιδιών τους με καλυμμένα τα πρόσωπα.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

SAFER INTERNET DAY 2015

"Όλοι μαζί για ένα ασφαλές διαδίκτυο"
Την Τρίτη 10/2/2015 εορτάστηκε για 12η συνεχή χρονιά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες, υπό το συντονισμό του έργου SafeBorders και το πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2005 ανέλαβε τα ηνία το  Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης INSAFE, και σήμερα ο αριθμός των χωρών έχει ξεπεράσει τις 100 παγκοσμίως! Στην Ελλάδα ο εορτασμός διοργανώνεται αποκλειστικά από τη Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επίσημο εκπρόσωπο του Δικτύου INSAFE στη χώρα μας.
Φυσικά μιλήσαμε κι εμείς για το θέμα, γιατί αν και είμαστε μικροί, πρέπει να ξέρουμε από τώρα βασικούς κανόνες ασφάλειας. Κοιτάξτε πόσο μεστά αποτυπώσαμε στο χαρτί όσα συζητήσαμε !!!!!Τελικά σε όλες τις ηλικίες μπορείς να συζητήσεις τα πάντα!!Αρκεί να προσέξεις τον τρόπο:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Φτιάξαμε και τα λάπτοπ μας, για να μας θυμίζουν τη συζήτηση της Ημέρας αυτής :
  
Κι εδώ όλες οι εργασίες μας μαζί, σε μια ομαδική αφία:
 
..................................................
ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΜΕ 2 ΚΙΝΗΣΕΙΣ:
Συχνά στο σπίτι ή στο σχολείο τα παιδιά ή οι μαθητές μας  συναντούν ακατάλληλο περιεχόμενο κατά την πολήγησή τους στο διαδίκτυο κυρίαρχα στο Google και στο Youtube. Σε μεγάλο βαθμό αυτές οι αρνητικές συναντήσεις μπορούν να μειωθούν.
1. Επιλέγουμε το: https://www.google.gr/preferences και τικάρουμε το φιλτράρισμα ακατάλληλων αποτελεσμάτων (σχετική εικόνα).

2. Παρόμοια στο youtube πηγαίνουμε κάτω στην ασφάλεια την επιλέγουμε, πατάμε ενεργοποιημένο και τέλος αποθήκευση .



 
................................

1 σχόλιο: