ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ...

Αγαπημένοι φίλοι, καλώς ήρθατε στο παρόν ιστολόγιο ...Μέσα από εδώ, θα προσπαθήσουμε να σας μεταδώσουμε, λίγη από τη μαγική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σχολείο μας, το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στα Σεισμόπληκτα ....Το σχολείο
αποτελείται από τέσσερα τμήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δύο τμήματα προαιρετικού Ολοήμερου...Στόχος μας είναι να γίνουμε μια μεγάλη αγαπημένη παρέα, που ο καθένας θα αισθάνεται μοναδικός και σημαντικός και θα μπορεί κάθε στιγμή να εκφράζεται όπως ακριβώς νιώθει: ελεύθερος....

Βασικός σκοπός του ιστότοπου, είναι το άνοιγμα του σχολείου προς όλους. Η επικοινωνία με τους γονείς, η ανατροφοδότηση των μαθητών και κυρίως η αλλαγή της άποψης που ίσχυε μέχρι πρόσφατα ότι το Νηπιαγωγείο είναι ένας χαρούμενος παιδότοπος!!! Αυτό γίνεται μέσω της παρουσίασης δείγματος της δουλειάς μας, των δράσεων και των προγραμμάτων του σχολείου.

Σας δηλώνουμε ότι στο σχολείο τηρείται αρχείο με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των μαθητών μας, για την εμφάνιση φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων των παιδιών τους με καλυμμένα τα πρόσωπα.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ACTION AID 2015...

 Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2015

Για άλλη μια χρονιά συμμετείχαμε στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση, της ACTION AID.
Η φετινή θεματική έχει τίτλο "Η Εκπαίδευση στο στόχο ξανα" και μας ζητάει μία λέξη που θα ταξιδέψει μαζί με όλες τις λέξεις των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, στην ειδική Σύσκεψη του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη, που θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Νέα Υόρκη. Εκεί θα ψηφιστούν οι νέοι στόχοι που θα διαδεχτούν τους Αναπτυξιακούς Στόχους. Αυτοί οι νέοι στόχοι πιθανότατα θα ονομαστούν Βιώσιμοι Στόχοι για την Ανάπτυξη και θα έχουν ένα βάθος χρόνου 15 ετών (2015-2030) για να αναπτυχθούν.
Η Εκπαίδευση για όλους πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα. 
Κι εμείς σαν Ενεργοί Πολίτες που είμαστε, θα πρέπει να συμβάλλουμε όπως μπορούμε, ώστε 58 εκατομμύρια παιδιά που βρίσκονται εκτός Δημοτικού Σχολείου, να μπορέσουν να πάνε σχολείο.
(Δείτε ΕΔΩ περισσότερες λεπτομέρειες.)
Από το εκπαιδευτικό πακέτο που μας έστειλε η Αction Aid, επιλέξαμε, διαβάσαμε και συζητήσαμε τις ιστορίες της Κόνα και της Μαλάλα:

διαβάσαμε το παραμύθι "πειρατικό καράβι" που απευθύνεται στα Νήπια:
και θυμηθήκαμε την κυρία Φαντασία που διάβαζε παραμύθια στα παιδιά και προφανώς δεν γνώριζε τα παιδια της ιστορίας μας, ούτε είχε συναντήσει τον κύριο Αναλφάβητο ποτέ.

Αποφασίσαμε ομόφωνα, πως "πάω σχολείο για να ΜΑΘΑΙΝΩ πολλά πράγματα", οπότε η λέξη που θα στείλουμε είναι η λέξη ΜΑΘΑΙΝΩ!!!
Τη γράψαμε λοιπόν σε καπάκια,
και την τοποθετήσαμε στον Πύργο της Φαντασίας, αφού στείλαμε την Φαντασία να γνωρίσει την ΑCTION AID, για να μπορέσουν μαζί να βοηθήσουν τα παιδάκια του κόσμου!!!Δείτε πόσο χαρούμενα είναι τα παιδάκια που πηγαίνουν στον Πύργο και διαβάζουν παραμύθια και ιστορίες!!!


Φτιάξαμε και τη λέξη μας, από μεγάλα κατακόκκινα καπάκια, δουλεύοντας όλοι μαζί συνεργατικά:



 Έτοιμη!!!!!
Χαρούμενοι και περήφανοι, μπροστά στο έργο μας:

..........................................

10 σχόλια:

  1. Ντίνα σε περιμένει ένα βραβείο στο http://nipiagogeioudraseis.blogspot.gr/2015/05/blog-post_7.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΤΙΜΗ ΝΑ ΠΑΡΩ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΣΕΝΑ!!!Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ....ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!! ΚΙ ΕΓΩ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ...

      Διαγραφή
  3. Τι όμορφα Ντίνα μου!!!!!!!!!!!!!!! Πολλά πολλά μπράβο!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΦΑΚΙ Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!!! ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΕΞΑΛΛΟΥ!!!!!

      Διαγραφή
  4. Έχετε ένα βραβειάκι κι από μας...καλή συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!!!!ΤΙΜΗ ΜΟΥ!!!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ!!!!

      Διαγραφή
  5. Ένα βραβείο από εμένα για την ιδιαίτερα προσεγμένη δουλεία σου!
    http://antonias-classroom.blogspot.gr/2015/05/blog-post.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΤΩΝΙΑ Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ...ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΤΙΜΗ...ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΑ ΤΟ BLOG ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ....ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!!!!!

      Διαγραφή