ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ...

Αγαπημένοι φίλοι, καλώς ήρθατε στο παρόν ιστολόγιο ...Μέσα από εδώ, θα προσπαθήσουμε να σας μεταδώσουμε, λίγη από τη μαγική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σχολείο μας, το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στα Σεισμόπληκτα ....Το σχολείο
αποτελείται από τέσσερα τμήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δύο τμήματα προαιρετικού Ολοήμερου...Στόχος μας είναι να γίνουμε μια μεγάλη αγαπημένη παρέα, που ο καθένας θα αισθάνεται μοναδικός και σημαντικός και θα μπορεί κάθε στιγμή να εκφράζεται όπως ακριβώς νιώθει: ελεύθερος....

Βασικός σκοπός του ιστότοπου, είναι το άνοιγμα του σχολείου προς όλους. Η επικοινωνία με τους γονείς, η ανατροφοδότηση των μαθητών και κυρίως η αλλαγή της άποψης που ίσχυε μέχρι πρόσφατα ότι το Νηπιαγωγείο είναι ένας χαρούμενος παιδότοπος!!! Αυτό γίνεται μέσω της παρουσίασης δείγματος της δουλειάς μας, των δράσεων και των προγραμμάτων του σχολείου.

Σας δηλώνουμε ότι στο σχολείο τηρείται αρχείο με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των μαθητών μας, για την εμφάνιση φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων των παιδιών τους με καλυμμένα τα πρόσωπα.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΜΙΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΜΕΡΑ...

Την Τετάρτη η σχολική ρουτίνα άλλαξε...Η μέρα μας ήταν εντελώς διαφορετική, σχεδόν μαγική...Επισκεφτήκαμε το Συμπόσιο Χαρακτικής στο Σουφαρί Σαράι, λατρέψαμε για άλλη μια φορά την υπέροχη ομορφιά της πόλης μας και περάσαμε καταπληκτικά!!!
Η Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Ηπείρου, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ο Δήμος Ιωαννιτών, συνδιοργάνωσαν ένα τριήμερο Συμπόσιο Χαρακτικής στη μνήμη του Γιαννιώτη ζωγράφου και χαράκτη, καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, Βασίλη Καζάκου. 12 σχολεία της πόλης, είχαν τη χαρά να πάρουν μέρος στο Συμπόσιο με βιωματικά εργαστήρια, και μαζί και το Νηπιαγωγείο μας... (δείτε  ΕΔΩ λεπτομέρειες).
Είχαμε μιλήσει από πριν στο σχολείο, για τον Β. Καζάκο και το έργο του και είχαμε γνωρίσει την τέχνη της Χαρακτικής. Με απλά υλικά, φτιάξαμε τα δικά μας έργα!
  • χαρακώνουμε ένα κουτί από παγωτό:
  •  το περνάμε με χρώμα:

  •  πιέζουμε πάνω ένα λευκό χαρτί:
  •  ΕΤΟΙΜΟ:



 Το δοκιμάσαμε και με ποτήρι από καφέ:
 και με νομίσματα:


 και σε βάση από τούρτα:
 και με καπάκια, κουμπιά και αφρώδες πλαστικό:

Νάτα τα έργα μας:

 και φυσικά ετοιμάσαμε το δώρο μας για την επίσκεψή μας:


Από το πρωί το σχολείο ήταν στο πόδι..Η Ε. σκέφτηκε να φτιάξουμε δωράκι και στον οδηγό του λεωφορείου(!!!!)  και όλοι στρωθήκαμε στη δουλειά...(Παίζει να είμαστε και το μοναδικό σχολείο που σκέφτηκε κάτι τέτοιο!!!). Αλμπουμάκι λοιπόν με ζωγραφιές μας:
Επιβιβαστήκαμε, μετά απο τον έλεγχο της Τροχαίας,
 
 δέσαμε ζώνες και ξεκινήσαμε:
Οπως βλέπετε έχουμε μάθει να περπατάμε ακίνδυνα στο δρόμο:
 

Στιγμές από την έκθεση, όπου είδαμε πολλά έργα χαρακτικής με διαφορετικές τεχνικές:







ακούσαμε και μάθαμε πολλά:





είδαμε τον τρόπο ακριβώς που φτιάχνονται:

και φυσικά δοκιμάσαμε κι εμείς:


Το αποτέλεσμα μας εντυπωσίασε:
 
Δώσαμε το δωράκι μας στην κ. Μάγδα:
η οποία το κρέμασε στον τοίχο μαζί με τα υπόλοιπα εκθέματα:


Εννοείται πως αφήσαμε το αποτύπωμά μας στο χώρο:
 Πήραμε κι εμείς ένα δώρο από την κ. Καζάκου, ένα χοντρό λεύκωμα με έργα του καλλιτέχνη!!!Ευχαριστούμε πολύ!!!!

Και στη συνέχεια βόλτα στο Κάστρο, με τα στενά δρομάκια:

είδαμε παραδοσιακά σπίτια :
και υπέροχα κτίρια:

 Κάναμε πικ νικ στο Ιτς Καλέ:
με καταπληκτική θέα στη λίμνη:


μπροστά στο τζαμί:


παιχνίδι στο πράσινο:

και επιστροφή από την πίσω πλευρά:


δίπλα στη λίμνη, περιμένοντας το λεωφορείο:


ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΕΡΑ.... 

...............................


3 σχόλια:

  1. Τι ωραίες εμπειρίες απέκτησαν τα παιδάκια σας!!!!!!Είστε πολυ τυχεροί που σας δόθηκε η δυνατότητα να πάρετε μέρος σε μια τέτοια διοργάνωση!!!Αλλά και η βόλτα σας σ' αυτά τα τόσο υπέροχα ιστορικά μέρη μας κάνουν να ζηλεύουμε!!!Πραγματικά ζήσατε μια υπέροχη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως ηταν τελεια εμπειρια...Και η πολη μας λατρεμενη και πανεμορφη....Δε φαινεται τιπιτε στις φωτογραφιες απο την ομορφια της....

      Διαγραφή
  2. Ζήλεψα την εκδρομή σας και.... λάτρεψα την πόλη σας που δυστυχώς δεν είχα ακόμη την ευκαιρία να επισκεφτώ! Πέρα από τις φυσικές ομορφιές της γίνονται πολύ αξιόλογα πράγματα που στα χέρια μιας καλής νηπιαγωγού προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στα παιδιά! μπράβο Ντίνα!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή