ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ...

Αγαπημένοι φίλοι, καλώς ήρθατε στο παρόν ιστολόγιο ...Μέσα από εδώ, θα προσπαθήσουμε να σας μεταδώσουμε, λίγη από τη μαγική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σχολείο μας, το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στα Σεισμόπληκτα ....Το σχολείο
αποτελείται από τέσσερα τμήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δύο τμήματα προαιρετικού Ολοήμερου...Στόχος μας είναι να γίνουμε μια μεγάλη αγαπημένη παρέα, που ο καθένας θα αισθάνεται μοναδικός και σημαντικός και θα μπορεί κάθε στιγμή να εκφράζεται όπως ακριβώς νιώθει: ελεύθερος....

Βασικός σκοπός του ιστότοπου, είναι το άνοιγμα του σχολείου προς όλους. Η επικοινωνία με τους γονείς, η ανατροφοδότηση των μαθητών και κυρίως η αλλαγή της άποψης που ίσχυε μέχρι πρόσφατα ότι το Νηπιαγωγείο είναι ένας χαρούμενος παιδότοπος!!! Αυτό γίνεται μέσω της παρουσίασης δείγματος της δουλειάς μας, των δράσεων και των προγραμμάτων του σχολείου.

Σας δηλώνουμε ότι στο σχολείο τηρείται αρχείο με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των μαθητών μας, για την εμφάνιση φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων των παιδιών τους με καλυμμένα τα πρόσωπα.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ...

Ξεκινήσαμε κι εμείς το πρόγραμμα της Δανειστικής Βιβλιοθήκης στο τμήμα μας και τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα!!
Φτιάξαμε τις ταυτότητες της δανειστικής, ζωγραφίσαμε τους φακέλους μας, συμφωνήσαμε για τους κανόνες, υπογράψαμε το Συμβόλαιο επιλέξαμε τα βιβλία που θα δανειζόμαστε, τα φωτοτυπήσαμε, διαμορφώσαμε το χώρο και ξεκινήσαμε:
 Ψάχνουμε να βρούμε την ταυτότητά μας:
Επιλέγουμε όποιο βιβλίο θέλουμε:

Το παίρνουμε και αφήνουμε στη θέση του την ταυτότητά μας:
Το τοποθετούμε στο φάκελο της δανειστικής :


και τον φάκελο στη θέση του μέχρι να φύγουμε:
 
Όταν επιστρέψουμε κάνουμε ακριβώς τα αντίθετα!!! Αφήνουμε το βιβλίο εκεί που είναι η φωτοτυπία του, βγάζουμε την ταυτότητα και την αφήνουμε στη θέση της, τοποθετούμε τον φάκελο στο κουτί με τους φακέλους και παρουσιάζουμε τη ζωγραφιά μας στην ολομέλεια της τάξης.
Η δανειστική μας γωνιά, μια ζεστή γωνιά για να αγαπήσουμε τα βιβλία:
Κι από πάνω, το δέντρο της Γνώσης, που κρατάει το Βιβλίο που φτιάξαμε με τα αγαπημένα μας παραμύθια:
Παρακαλώ πολύ, μην ξεχνάτε πόσο σημαντικό είναι να επιλέξετε την καλύτερη ώρα για το διάβασμα του βιβλίου, κάποια ώρα που το παιδί νιώθει ήρεμο, χαλαρό κι εσείς έχετε τη δυνατότητα να του αφιερώσετε κάποιο χρόνο . Μην το πιέζετε να κάνει κάτι που δεν θέλει. Το διάβασμα είναι χαρά κι αυτό προσπαθούμε να περάσουμε στα παιδιά, έτσι ώστε ν΄αποκτήσουν έναν παντοτινό φίλο στη ζωή τους. Πάρτε το μικρό σας αγκαλιά και αφεθείτε μαζί στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Αν αρνηθεί να συμπληρώσει το φύλλο εργασίας, αφήστε το κενό. Η σχέση που δημιουργήθηκε μαζί σας και με το βιβλίο, είναι πολύ πιο σημαντική από οποιαδήποτε άλλη εργασία...Κι αν δε θέλει να διαβάσετε το βιβλίο, μην το διαβάσετε...
................................. 

14 σχόλια:

  1. ωραία οργάνωση!!! το δέντρο τησ γνωσης υπέροχο...μπράβο Ντίνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τις πιο όμορφες γωνιές δανειστικής !!!! Πολύ πολύ όμορφο !!! Μπράβο σου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η γωνιά σας είναι καταπληκτική!!!!!Ωραία οργανωμένα πράγματα!!!!Μπράβο σας Ντίνα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΑΣ!!! ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΘΕΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ήθελα να σε ρωτήσω, τις ταυτότητες της βιβλιοθήκης τις έχεις στη γωνιά της γραφής; Μου άρεσε η ιδέα με τους φακέλους, απλή και πρακτική! Συνήθως όταν τα δίνουμε σκέτα, με την εργασία μέσα, δημιουργείται μπάχαλο! Θα το εφαρμόσω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι τις ταυτοτητες τις εχω στη γωνια της βιβλιοθηκης.Και τους φακελους.Ειναι πολυ ευκολο και τα παιδια χαιρονται την ολη διαδικασια Τριανταφυλλενια!!!!

      Διαγραφή