ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ...

Αγαπημένοι φίλοι, καλώς ήρθατε στο παρόν ιστολόγιο ...Μέσα από εδώ, θα προσπαθήσουμε να σας μεταδώσουμε, λίγη από τη μαγική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σχολείο μας, το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στα Σεισμόπληκτα ....Το σχολείο
αποτελείται από τέσσερα τμήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δύο τμήματα προαιρετικού Ολοήμερου...Στόχος μας είναι να γίνουμε μια μεγάλη αγαπημένη παρέα, που ο καθένας θα αισθάνεται μοναδικός και σημαντικός και θα μπορεί κάθε στιγμή να εκφράζεται όπως ακριβώς νιώθει: ελεύθερος....

Βασικός σκοπός του ιστότοπου, είναι το άνοιγμα του σχολείου προς όλους. Η επικοινωνία με τους γονείς, η ανατροφοδότηση των μαθητών και κυρίως η αλλαγή της άποψης που ίσχυε μέχρι πρόσφατα ότι το Νηπιαγωγείο είναι ένας χαρούμενος παιδότοπος!!! Αυτό γίνεται μέσω της παρουσίασης δείγματος της δουλειάς μας, των δράσεων και των προγραμμάτων του σχολείου.

Σας δηλώνουμε ότι στο σχολείο τηρείται αρχείο με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των μαθητών μας, για την εμφάνιση φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων των παιδιών τους με καλυμμένα τα πρόσωπα.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ...ΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΣ... !!!

Ημέρα Αγάπης για όλους (και ποτέ ημέρα των ερωτευμένων στην τάξη μου) κι ευκαιρία να δουλέψουμε το υπέροχο βιβλίο "Το Δέντρο που Έδινε" του Σιλβερσταιν!!
Τα παιδιά το αγάπησαν περισσότερο απ΄ότι περίμενα, συγκινήθηκαν, ένιωσαν δυνατά συναισθήματα όλων των ειδών, έβαλαν το μυαλό τους να δουλέψει, θυμήθηκαν περιπτώσεις που έδειξαν αχαριστία, θυμήθηκαν περιπτώσεις που έδειξαν αγάπη, θυμήθηκαν ανθρώπους που τους έδωσαν πολλά, γνωρίσαμε τον κύκλο ζωής του ανθρώπου, ξανασυνθέσαμε το παραμύθι μέσα από φύλλα εργασίας και όχι μόνο...  Ζωγραφίσαμε σε μήλα ποιον θεωρούμε ότι μας δίνει τόσο απλόχερα και ανιδιοτελώς την αγάπη του, όπως το δέντρο στο αγόρι και φτιάξαμε "ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ":


Ζωγραφίσαμε για κάποιον που αγαπάμε πολύ, και τον παρουσιάσαμε στην τάξη:

 
 


Τέλος, ζωγραφίσαμε μέσα σε καρδούλες χάρτινες μια πολύ όμορφη ζωγραφιά και τη χαρίσαμε στον αγαπημένο μας συμμαθητή (κάνοντας έτσι και το πρώτο Κοινωνιόγραμμα της τάξης για φέτος. Πιο αγαπημένη συμμαθήτρια, φάνηκε ότι είναι η Ε.Σ.)
Δείτε το  ΕΔΩ
 
.................................

1 σχόλιο: