ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ...

Αγαπημένοι μου φίλοι, καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου ιστολόγιο ...Μέσα από εδώ, θα προσπαθήσω να σας μεταδώσω, λίγη από τη μαγική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σχολείο μας, το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στα Σεισμόπληκτα ....Το σχολείο
αποτελείται από τρία τμήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δύο τμήματα προαιρετικού Ολοήμερου...Στόχος μας είναι να γίνουμε μια μεγάλη αγαπημένη παρέα, που ο καθένας θα αισθάνεται μοναδικός και σημαντικός και θα μπορεί κάθε στιγμή να εκφράζεται όπως ακριβώς νιώθει ....ελεύθερος....

Βασικός σκοπός του ιστότοπου, είναι το άνοιγμα του σχολείου προς όλους. Η επικοινωνία με τους γονείς, η ανατροφοδότηση των μαθητών και κυρίως η αλλαγή της άποψης που ίσχυε μέχρι πρόσφατα ότι το Νηπιαγωγείο είναι ένας χαρούμενος παιδότοπος!!! Αυτό γίνεται μέσω της παρουσίασης δείγματος της δουλειάς μας, των δράσεων και των προγραμμάτων του σχολείου.

Σας δηλώνουμε ότι στο σχολείο τηρείται αρχείο με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των μαθητών μας, για την εμφάνιση φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων των παιδιών τους με καλυμμένα τα πρόσωπα.

Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΚΠΕ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ...

Την Πέμπτη 12 Μαρτίου επισκέφτηκε το σχολείο μας το ΚΠΠ Κόνιτσας-Πραμάντων, για να υλοποιήσουμε μαζί το περιβαλλοντικό πρόγραμμα "Από το σπόρο στο ψωμί", στα πλαίσια του φετινού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων με θέμα τη Διατροφή.
Αφού λοιπόν τους υποδεχτήκαμε και γνωριστήκαμε, παρακολουθήσαμε στον προτζέκτορα το παραμύθι " Ο κόσμος του αγρού σε περιπέτειες"


κι έτσι έγινε η εισαγωγή στο θέμα. Η συνέχεια είχε ζύμωμα:
πλάσιμο:


και έτοιμα για φούρνισμα:

Όσο περιμέναμε να ψηθούν τα ψωμάκια μας, βγήκαμε στον κήπο για σκάψιμο και φύτεμα:
Και μετά το διάλειμμα, ώρα για ένα παιχνίδι διαδραστικό για να αξιολογήσουμε και όσα μάθαμε:
 
Τα ψωμάκια μας ψήθηκαν:


και τοποθετήθηκαν σε όμορφη συσκευασία, για να τα πάρουμε στο σπίτι για το μεσημεριανό μας γεύμα, μαζί με τη συνταγή του ψωμιού:
Ευχαριστίες και ανταλλαγή δώρων με τις υπεύθυνες του ΚΠΕ, κ. Ελένη και κ. Σπυριδούλα:Η αφίσα που τους ετοιμάσαμε σαν ευχαριστήριο δωράκι, ο κ. Ψωμάκιας:


Τέλος, γράψαμε τη συνταγή για να τη θυμόμαστε και φύγαμε γεμάτοι εμπειρίες και όμορφα συναισθήματα !!!!


Ευχαριστούμε πολύ το ΚΠΕ Κόνιτσας-Πραμάντων και τις κυρίες Ελένη και Σπυριδούλα, για τις τόσο όμορφες στιγμές και για τις ιδιαίτερες γνώσεις που μας χάρισαν, κι ελπίζουμε να συνεργαστούμε ξανά σύντομα!!!
.................................................................

6 σχόλια: