ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ...

Welcome to Τα νήπια ταξιδεύουν! Our content is licensed under the Creative Commons Attribution (CC BY) license, granting you the freedom to distribute, remix, adapt, and build upon our material in any medium or format, as long as you provide proper attribution to the creator, Konstantina Tallou. However, please note that spamming and the distribution of malware are strictly prohibited on this platform. While we encourage lively discussions and value your comments, please be aware that the opinions expressed in visitors' comments belong solely to their respective authors and do not necessarily reflect our views. The original content posted on this blog is our intellectual property and should not be reproduced without permission. We foster a positive community environment and have a zero-tolerance policy towards offensive or racist comments. Any such comments will be promptly removed, as we strive to maintain a welcoming and inclusive space that does not tolerate any form of bullying.

The primary goal of the website is to open up the school to everyone. Communication with parents, providing feedback to students, and above all, changing the perception that until recently, kindergarten was just a happy playground!!! This is achieved through showcasing samples of our work, activities, and school programs.

We would like to inform you that the school maintains a record of parental consent for the display of photos and personal information of their children, with faces covered.

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΤΟ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ....

Η συνταγή για το υπέροχο κέικ σοκολάτας που έφερε η κυρία Λέλα, η μαμά του Κων/νου, στην προχθεσινή γιορτή της μητέρας και έγινε ανάρπαστο... Είναι φτιαγμένο χωρίς αυγά και χωρίς βούτυρο...Δοκιμάστε το ...Είναι τέλειο!!!
ΥΛΙΚΑ:      (μετράμε με το ίδιο φλυτζάνι)
  • 1 φλυτζάνι σπορέλαιο (170 ml)
  • 3.5 φλ. αλεύρι
  • 2 φλ. νερό
  • 3 κουτ. σούπας ξύδι
  • 4 κουτ.σούπ. κακάο ( ή και περισσότερο)
  • 2 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το κακάο, που τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο τέλος. Τα χτυπάμε περίπου για 10 λεπτά.
Λαδώνουμε μια φόρμα και την αλευρώνουμε ελαφρά.
Ψήνουμε το κέικ για περίπου μία ώρα στους 180 βαθμούς C.

Όταν το κέικ είναι έτοιμο, ετοιμάζουμε το γλάσσο:
Βάζουμε σε ένα μπολ 1 φλ. ζάχαρη άχνη, 3 κ.σ. κακάο, 1 κ. γλ. σπορέλαιο και 3 κ.σ. νερό. 
Τα ανακατεύουμε και περιχύνουμε το κέικ. Κολλάμε στο κέικ Smarties ή το στολίζουμε με ό,τι άλλο θέλουμε. ( Το κακάο το χρησιμοποιούμε στη δοσολογία που θέλουμε)...
                                                                Καλή Επιτυχία
(Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Λέλα που το μοιράστηκε μαζί μας....)
................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου