Η συνταγή για το υπέροχο κέικ σοκολάτας που έφερε η κυρία Λέλα, η μαμά του Κων/νου, στην προχθεσινή γιορτή της μητέρας και έγινε ανάρπαστο... Είναι φτιαγμένο χωρίς αυγά και χωρίς βούτυρο...Δοκιμάστε το ...Είναι τέλειο!!!
ΥΛΙΚΑ: (μετράμε με το ίδιο φλυτζάνι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το κακάο, που τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο τέλος. Τα χτυπάμε περίπου για 10 λεπτά.
Λαδώνουμε μια φόρμα και την αλευρώνουμε ελαφρά.
Ψήνουμε το κέικ για περίπου μία ώρα στους 180 βαθμούς C.
Όταν το κέικ είναι έτοιμο, ετοιμάζουμε το γλάσσο:
Βάζουμε σε ένα μπολ 1 φλ. ζάχαρη άχνη, 3 κ.σ. κακάο, 1 κ. γλ. σπορέλαιο και 3 κ.σ. νερό.
Τα ανακατεύουμε και περιχύνουμε το κέικ. Κολλάμε στο κέικ Smarties ή το στολίζουμε με ό,τι άλλο θέλουμε. ( Το κακάο το χρησιμοποιούμε στη δοσολογία που θέλουμε)...
Καλή Επιτυχία
(Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Λέλα που το μοιράστηκε μαζί μας....)
................................................
ΥΛΙΚΑ: (μετράμε με το ίδιο φλυτζάνι)
- 1 φλυτζάνι σπορέλαιο (170 ml)
- 3.5 φλ. αλεύρι
- 2 φλ. νερό
- 3 κουτ. σούπας ξύδι
- 4 κουτ.σούπ. κακάο ( ή και περισσότερο)
- 2 κουτ. γλυκού σόδα
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το κακάο, που τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο τέλος. Τα χτυπάμε περίπου για 10 λεπτά.
Λαδώνουμε μια φόρμα και την αλευρώνουμε ελαφρά.
Ψήνουμε το κέικ για περίπου μία ώρα στους 180 βαθμούς C.
Όταν το κέικ είναι έτοιμο, ετοιμάζουμε το γλάσσο:
Βάζουμε σε ένα μπολ 1 φλ. ζάχαρη άχνη, 3 κ.σ. κακάο, 1 κ. γλ. σπορέλαιο και 3 κ.σ. νερό.
Τα ανακατεύουμε και περιχύνουμε το κέικ. Κολλάμε στο κέικ Smarties ή το στολίζουμε με ό,τι άλλο θέλουμε. ( Το κακάο το χρησιμοποιούμε στη δοσολογία που θέλουμε)...
Καλή Επιτυχία
(Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Λέλα που το μοιράστηκε μαζί μας....)
................................................
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου