ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ...

Αγαπημένοι φίλοι, καλώς ήρθατε στο παρόν ιστολόγιο ...Μέσα από εδώ, θα προσπαθήσουμε να σας μεταδώσουμε, λίγη από τη μαγική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σχολείο μας, το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στα Σεισμόπληκτα ....Το σχολείο
αποτελείται από τέσσερα τμήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δύο τμήματα προαιρετικού Ολοήμερου...Στόχος μας είναι να γίνουμε μια μεγάλη αγαπημένη παρέα, που ο καθένας θα αισθάνεται μοναδικός και σημαντικός και θα μπορεί κάθε στιγμή να εκφράζεται όπως ακριβώς νιώθει: ελεύθερος....

Βασικός σκοπός του ιστότοπου, είναι το άνοιγμα του σχολείου προς όλους. Η επικοινωνία με τους γονείς, η ανατροφοδότηση των μαθητών και κυρίως η αλλαγή της άποψης που ίσχυε μέχρι πρόσφατα ότι το Νηπιαγωγείο είναι ένας χαρούμενος παιδότοπος!!! Αυτό γίνεται μέσω της παρουσίασης δείγματος της δουλειάς μας, των δράσεων και των προγραμμάτων του σχολείου.

Σας δηλώνουμε ότι στο σχολείο τηρείται αρχείο με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των μαθητών μας, για την εμφάνιση φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων των παιδιών τους με καλυμμένα τα πρόσωπα.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

ΤΟ ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Etwininng πρόγραμμα με τίτλο «Το Αειφόρο Σχολείο που Ονειρεύομαι» που υλοποίησε φέτος το Ολοήμερο Τμήμα σε συνεργασία με δέκα ακόμη σχολεία από Ελλάδα και Κύπρο.
Το πρόγραμμα που διήρκεσε πέντε μήνες περιείχε δράσεις που αποσκοπούσαν στην δημιουργία ενός Αειφόρου σχολείου, ανοιχτού στην κοινωνία. Η ουσία του προγράμματος ήταν η εμπλοκή των μαθητών στην αειφόρο ανάπτυξη, μέσα από τη μαθητική τους ζωή. Στόχος μας ήταν η δημιουργία του Αειφόρου σχολείου, ενός σχολείου ανοικτού προς την κοινωνία, έτσι όπως το ονειρεύονται τα παιδιά. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν πολλές δραστηριότητες που εμπίπτουν στους 8 Πυλώνες της Αειφορίας, όπως : διαχείριση των απορριμμάτων, προαγωγή υγείας, άνοιγμα προς την  κοινωνία, Tέχνες  & πολιτισμός, φροντίδα του κτιρίου-σχολικού κήπου, εξοικονόμηση ενέργειας-διαχείριση νερού κλπ.


Δουλέψαμε επίσης σε συνεργατικές δράσεις στο TwinSpace με τα σχολεία-συνεργάτες μας, επικοινωνήσαμε μαζί τους μέσω τηλεδιασκέψεων, αξιολογήσαμε και επιτελέσαμε διάχυση του προγράμματος στην κοινωνία, αποκομίζοντας οφέλη για τους μαθητές, το σχολείο μας, και μας προσωπικά.
Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς  οι μαθητές παρέλαβαν τη Βεβαίωση επιτυχημένης συμμετοχής στο πρόγραμμα. 








.......................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου