ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ...

Αγαπημένοι μου φίλοι, καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου ιστολόγιο ...Μέσα από εδώ, θα προσπαθήσω να σας μεταδώσω, λίγη από τη μαγική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σχολείο μας, το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στα Σεισμόπληκτα ....Το σχολείο
αποτελείται από τρία τμήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δύο τμήματα προαιρετικού Ολοήμερου...Στόχος μας είναι να γίνουμε μια μεγάλη αγαπημένη παρέα, που ο καθένας θα αισθάνεται μοναδικός και σημαντικός και θα μπορεί κάθε στιγμή να εκφράζεται όπως ακριβώς νιώθει ....ελεύθερος....

Βασικός σκοπός του ιστότοπου, είναι το άνοιγμα του σχολείου προς όλους. Η επικοινωνία με τους γονείς, η ανατροφοδότηση των μαθητών και κυρίως η αλλαγή της άποψης που ίσχυε μέχρι πρόσφατα ότι το Νηπιαγωγείο είναι ένας χαρούμενος παιδότοπος!!! Αυτό γίνεται μέσω της παρουσίασης δείγματος της δουλειάς μας, των δράσεων και των προγραμμάτων του σχολείου.

Σας δηλώνουμε ότι στο σχολείο τηρείται αρχείο με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των μαθητών μας, για την εμφάνιση φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων των παιδιών τους με καλυμμένα τα πρόσωπα.

Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2014 ΤΗΣ ACTIONAID ...

Το φετινό θέμα της παγκόσμιας εβδομάδας δράσης της ACTIONAID, ήταν πολύ προκλητικό...Ήταν λοιπόν αδύνατον να μην το δουλέψουμε στην τάξη. "Στείλτε όλους τους φίλους μου σχολείο" το θέμα και αφορά την ευαισθητοποίηση των παιδιών πάνω στα ΑΜΕΑ, τα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες και το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση! Δείτε λοιπόν πώς δουλέψαμε το θέμα αυτή την εβδομάδα:
Φτιάξαμε τη γωνιά της Αction Aid, περιεργαστήκαμε το θέμα και διαβάσαμε τις ιστορίες των παιδιών από το υλικό που μας στείλανε...
 
Ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε τα "χάρτινα ανθρωπάκια" που ήταν σημαντικό κομμάτι από τις φετινές δράσεις (ευχαριστούμε πολύ όλους τους γονείς, που αφιέρωσαν τόσο χρόνο στο σπίτι τους για να ετοιμάσουν τα ανθρωπάκια μας, καθώς και τον κ. Φαρμάκη Σπύρο από το 21ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, που αφιέρωσε την ώρα της Ευέλικτης Ζώνης, για να δημιουργήσουν οι μαθητές του ανθρωπάκια και να μας τα στείλουν...)Μιλήσαμε με τα ανθρωπάκια μας, τους δώσαμε όνομα, σκεφτήκαμε την ιστορία τους, ο καθένας τη δική του, παίξαμε μαζί τους ...


κι αποφασίσαμε να παλέψουμε ώστε να μην μείνει κανένας τους εκτός σχολείου...

Είδαμε τι δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίζουν αυτά τα παιδιά, "διαβάσαμε" με το τυφλό σύστημα,

περπατήσαμε με δυσκολία με το ένα μας πόδι, μιλήσαμε με τη νοηματική,
και καταλήξαμε στο συμπέρασμα 
"ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΜΑ ΤΟΣΟ ΙΔΙΟΙ"!!!
Εξάλλου, κι εμείς είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας, έχουμε όμως όλοι, τα ίδια δικαιώματα στην εκπαίδευση!
Μαζευτήκαμε όλοι στο διάλειμμα και φωτογραφηθήκαμε γύρω από το "σχολείο όλων των παιδιών", 

αφού πριν το στολίσαμε με δέντρα και παιχνίδια...

και φτιάξαμε τις χάρτινες αλυσίδες μας, να τις στείλουμε στην Αction Aid, για να ενωθούν με τις αλυσίδες όλων των άλλων σχολείων που πήραν μέρος στο πρόγραμμα.!!Στα πλαίσια των δράσεων, αποφασίσαμε να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο και να μαζέψουμε καπάκια για αγορά αναπηρικού καροτσιού. Η συμμετοχή των γονέων ήταν απίστευτη ...η συμμετοχή των παιδιών συγκινητική!!!Μέσα σε μία μόνο εβδομάδα μαζεύτηκαν ΑΥΤΑ:

ενώ ξεκινήσαμε έτσι:
(Ευχαριστούμε πολύ την κ. Άννα, τη μαμά του Χρήστου για την τεράστια ποσότητα από καπάκια που μας έφερε, καθώς και όλους τους υπόλοιπους γονείς, που καθημερινά γεμίζουν τη σακούλα μας...)
Δε γινόταν να μη ζωγραφίσουμε για όλα αυτά που συζητήσαμε όλη την εβδομάδα.Οι ζωγραφιές των παιδιών καταπληκτικές:Νομίζω ότι το μήνυμά μας είναι δυνατό και ξεκάθαρο!!!!!
.........................................................


4 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΝΤΙΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίες δράσεις !!!!!!μπράβο σας και μπράβο σε όσους ανταποκρίθηκαν!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίες δραστηριότητες Ντίνα, μπράβο σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή