ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ...

Αγαπημένοι φίλοι, καλώς ήρθατε στο παρόν ιστολόγιο ...Μέσα από εδώ, θα προσπαθήσουμε να σας μεταδώσουμε, λίγη από τη μαγική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σχολείο μας, το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στα Σεισμόπληκτα ....Το σχολείο
αποτελείται από τέσσερα τμήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δύο τμήματα προαιρετικού Ολοήμερου...Στόχος μας είναι να γίνουμε μια μεγάλη αγαπημένη παρέα, που ο καθένας θα αισθάνεται μοναδικός και σημαντικός και θα μπορεί κάθε στιγμή να εκφράζεται όπως ακριβώς νιώθει: ελεύθερος....

Βασικός σκοπός του ιστότοπου, είναι το άνοιγμα του σχολείου προς όλους. Η επικοινωνία με τους γονείς, η ανατροφοδότηση των μαθητών και κυρίως η αλλαγή της άποψης που ίσχυε μέχρι πρόσφατα ότι το Νηπιαγωγείο είναι ένας χαρούμενος παιδότοπος!!! Αυτό γίνεται μέσω της παρουσίασης δείγματος της δουλειάς μας, των δράσεων και των προγραμμάτων του σχολείου.

Σας δηλώνουμε ότι στο σχολείο τηρείται αρχείο με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των μαθητών μας, για την εμφάνιση φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων των παιδιών τους με καλυμμένα τα πρόσωπα.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Η ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΤΣΟΡΩΝΗ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ...

Την Παρασκευή, είχαμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε στο σχολείο μας την πασίγνωστη συγγραφέα παιδικών βιβλίων των εκδόσεων Σαββάλας, Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη.
Από το πρωί όλο το σχολείο ήταν στο πόδι. Ετοιμασίες, αναμονή, αφίσα καλωσορίσματος για την εξώπορτα:

Να και το σταντ με τα βιβλία της που έχουμε ήδη δουλέψει στο σχολείο:

Και η κυρία Γιολάντα έφτασε, παρέα με τους"φίλους" της.
 

 Αφού γνωριστήκαμε λίγο καλύτερα, ξεκίνησε η παρουσίαση του βιβλίου της "Ένας σκίουρος μια μέρα..." Τι έκανε; Πώς ένιωθε; Πώς βρήκε τη λύση στο πρόβλημά του;   Η προσοχή μας αμείωτη:
 
Τα συναισθήματα διαδέχονταν το ένα το άλλο:

Ώρα για παιχνίδι:


Ώρα για ανασύνθεση του τίτλου:

Ώρα για βιωματική δράση: 
Καιρός να φτιάξουμε το Δέντρο της Φιλίας. Τι θα έλεγες στο φίλο σου;;;Πώς θα ήθελες να του φερθείς;



Φιλία, το αγαθό της ζωής!!! Καιρός να φτιάξουμε και μια "φιλότουρτα".Κρατάμε μια μεγάλη κατσαρόλα:

και βάζουμε μέσα τα υλικά: 2 παιδιά, 2 χαμόγελα, 1 μεγάλη αγκαλιά, πολλά φιλιά και μπόλικη αγάπη!!!
 
 Και να το αποτέλεσμα!! Μας το έφεραν μέσα από το φούρνο, η Κάτια και η Κατερίνα!(ευχαριστούμε πολύ την κ. Λέλα τη μαμά του Κων/νου για το κέικ της φιλίας, γιατί παρά το γεγονός ότι της το ζητήσαμε τελευταία στιγμή, μας το έφτιαξε αμέσως):

Γίναμε κι εμείς σκιουράκια και βοηθήσαμε το φίλο μας να μαζέψει τα βελανίδια του:

Ανταλλάξαμε δώρα! Εμείς χαρίσαμε  το Δέντρο της Γνώσης, που σε κάθε φύλλο του έχει ζωγραφισμένο κι έναν αγαπημένο ήρωα από τα βιβλία της κ. Γιολάντας που έχουμε διαβάσει:

Και ο Χ. με τη Ζ. της χάρισαν  μία κούπα "για να πίνει το γάλα της" κι ένα μπρελόκ:
Η κ. Γιολάντα μας χάρισε καταπληκτικά βιβλία της που δεν τα είχαμε στη βιβλιοθήκη μας:
και σελιδοδείκτες για όλους:

Ευχαριστούμε πολύ!!!!!
Βγάλαμε αναμνηστικές φωτογραφίες:




Και η κ. Γιολάντα μας έγραψε γλυκές αφιερώσεις στα βιβλία της που φέραμε από το σπίτι:


Φυσικά στα γρήγορα, παίξαμε και λίγο με τον σκίουρο:
Μια ακόμη αναμνηστική φωτογραφία όλοι μαζί:

Και ένα μικρό απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Παρασκευής από το κανάλι ΗΠΕΙΡΟΣ TV1. Το ευχαριστούμε πολύ που προβάλλει τις δράσεις μας:  

 Κυρία Γιολάντα, σ ευχαριστούμε πολύ που σήμερα μας πήρες μαζί σου, στον δικό σου μαγικό, διαφορετικό κόσμο, γεμάτο χρώματα, ήχους και γνώσεις....Σ ευχαριστούμε για τις υπέροχες εμπειρίες  που μας χάρισες ...για τις αξέχαστες βιωματικές δράσεις....για ολόκληρο το πρωινό που μας αφιέρωσες....για τα συναισθήματα που μας έκανες να νιώσουμε ....
Μα πάνω απ όλα, σ ευχαριστούμε, που μας βοήθησες να βγούμε από τους τοίχους της τάξης μας και να πετάξουμε μαζί σου σ ένα ονειρικό ταξίδι στη χώρα της γνώσης...

Θα θέλαμε μέσα από εδώ, να ευχαριστήσουμε και τις Εκδόσεις Σαββάλας, για τη βοήθειά τους στην πραγματοποίηση της συγκεκριμένης δράσης και για το γεγονός ότι συμπεριέλαβαν στο ταξίδι της κ. Γιολάντας και το σχολείο μας!!!
..........................................
Η Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής, της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.Εργαζόταν μέχρι πρόσφατα στη δημόσια εκπαίδευση,είναι ενεργό μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και έχει ενταχθεί στο Μητρώο Επιμορφωτών του προγράμματος "Καινοτόμες Δράσεις ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας των μαθητών". Έχει αναλάβει επιμορφωτικό έργο σε ημερίδες επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
   

 
Είναι μεγάλη η τιμή που ήρθε στο σχολείο μας. Ευχαριστούμε πολύ!!!
Κι ένα μεγάλο, προσωπικό ευχαριστώ Γιολάντα μου,για τη χαρά που μου έδωσες να υλοποιήσουμε μαζί αυτές τις υπέροχες δράσεις φιλαναγνωσίας στους μικρούς μαθητές μου!!! Σ αγαπώ πολύ!!!
........................................................


8 σχόλια:

  1. ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΤΕ !πΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΑΣ ΖΗΛΕΨΑ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω πω!!! θα το διασκεδάσατε πολύ...και να πω την αλήθεια κι εγω σας ζηλεψα Ντίνα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποσο όμορφα περασατε!!!!! Λιγο σας ζήλεψα!! Πολύ σας χάρηκα!!! Παντα τετοια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. να πω ότι δεν σας ζήλεψα ......ψέματα θα ναι !!!!
    μπράβο σας !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή