ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ...

Αγαπημένοι μου φίλοι, καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου ιστολόγιο ...Μέσα από εδώ, θα προσπαθήσω να σας μεταδώσω, λίγη από τη μαγική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σχολείο μας, το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στα Σεισμόπληκτα ....Το σχολείο
αποτελείται από τρία τμήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δύο τμήματα προαιρετικού Ολοήμερου...Στόχος μας είναι να γίνουμε μια μεγάλη αγαπημένη παρέα, που ο καθένας θα αισθάνεται μοναδικός και σημαντικός και θα μπορεί κάθε στιγμή να εκφράζεται όπως ακριβώς νιώθει ....ελεύθερος....

Βασικός σκοπός του ιστότοπου, είναι το άνοιγμα του σχολείου προς όλους. Η επικοινωνία με τους γονείς, η ανατροφοδότηση των μαθητών και κυρίως η αλλαγή της άποψης που ίσχυε μέχρι πρόσφατα ότι το Νηπιαγωγείο είναι ένας χαρούμενος παιδότοπος!!! Αυτό γίνεται μέσω της παρουσίασης δείγματος της δουλειάς μας, των δράσεων και των προγραμμάτων του σχολείου.

Σας δηλώνουμε ότι στο σχολείο τηρείται αρχείο με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των μαθητών μας, για την εμφάνιση φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων των παιδιών τους με καλυμμένα τα πρόσωπα.

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

"ΤΟΥΡΑΝΤΟ" από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων...

Σήμερα παρακολουθήσαμε μια καταπληκτική παράσταση από την Νεανική-Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, 
ένα έργο του Κάρλο Γκότσι που έγινε ευρύτερα γνωστό ως όπερα από τον Τζιάκομο Πουτσίνι,  
την "ΤΟΥΡΑΝΤΟ"!!
Η διασκευή και σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Καλαντζόπουλου και οι καλλιτεχνικοί συντελεστές  της παράστασης είναι:
Μουσική: Δημήτρης Λέκκας
Σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια: Νίκος Αδειλίνης
Χορογραφίες : Γιάννης Καλαντζόπουλος
Φωτισμοί : Βαγγέλης Νέτης
Βοηθός χορογράφου : Κωσταντίνος Φερεντούρος

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:
Πανταλόνε - Γιώργος Γκίκας
Ταρτάλια - Μιχάλης Μπίζιος
Αλτούμ - Μαρία Κατσουλίδη
Τουραντό - Αγγελική Μιχαλοπούλου
Αδέλμα - Ζωή Ιωαννίδη
Καλάφ - Κωσταντίνος Φερεντούρος


Η υπόθεση του έργου
Η πανέμορφη αλλά σκληρόκαρδη Τουραντό, μοναχοκόρη του  πανίσχυρου Αλτούμ, για ν’ αποφύγει τον γάμο με κάποιον από τους μνηστήρες που καταφθάνουν από τα πέρατα του κόσμου, τους θέτει τρία αινίγματα. Όποιος τα λύσει, θα κερδίσει την καρδιά της και τον θρόνο του Αλτούμ. Όποιος δεν καταφέρει ν’ απαντήσει σωστά χάνει το κεφάλι του. Ώσπου έρχεται ο μυστηριώδης Καλάφ, ο οποίος όχι μόνο θα λύσει τα αινίγματα, αλλά θα αντιστρέψει τους όρους του παιχνιδιού. Θα αποκαλύψει τα μυστικά που κρύβονται στους διαδρόμους του παλατιού και θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει την παραχαραγμένη αλήθεια και να φέρει την ευτυχία στην Κίνα, κερδίζοντας φυσικά και την σκληρή καρδιά της Τουραντό.
 Επιβιβαστήκαμε λοιπόν στο λεωφορείο και ξεκινήσαμε :

Το Θέατρο ήταν τεράστιο και είχε πολλά άλλα σχολεία:
Καθήσαμε αναπαυτικά και... "it's show time"
Δείτε σκηνές και κοστούμια από την υπέροχη "Τουραντό":
 
 
 
 
Από τις πιο αγαπημένες στιγμές μας, ήταν όταν ανεβήκαμε κι εμείς στο σανίδι και φωτογραφηθήκαμε με τους ήρωες του έργου:


Τα μικρά ενθουσιάστηκαν. Δεν σταμάτησαν να συζητούν για το έργο και να ζητάνε να ξαναπάμε αύριο...(κι εγώ πολύ θα το ήθελα!!!)

 Ήταν μια υπέροχη παράσταση, με πολλά και εντυπωσιακά κοστούμια, καταπληκτική ερμηνεία από όλους τους ηθοποιούς, απόλυτη αρμονία στη μουσική, φανταστικά σκηνικά και απίστευτες ανατροπές μέχρι και το τελευταίο λεπτό του έργου.
Ίσως, η καλύτερη παράσταση που έχω παρακολουθήσει!!!
Ευχαριστούμε πολύ την Παιδική-Νεανική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων για την ευκαιρία που μας έδωσε να παρακολουθήσουμε μια τέτοια παράσταση και να πλουτίσουμε τις εμπειρίες και τις αναμνήσεις των παιδιών μας μέσα από το Θέατρο..... 

https://www.youtube.com/watch?v=P4XSJlwXSt8 

(η παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης, έγινε στα πλαίσια της συμμετοχής μας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για το Θέατρο στην Εκπαίδευση που είναι η 27η  Νοέμβρη).

.......................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου