ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ...

Αγαπημένοι φίλοι, καλώς ήρθατε στο παρόν ιστολόγιο ...Μέσα από εδώ, θα προσπαθήσουμε να σας μεταδώσουμε, λίγη από τη μαγική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σχολείο μας, το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στα Σεισμόπληκτα ....Το σχολείο
αποτελείται από τέσσερα τμήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δύο τμήματα προαιρετικού Ολοήμερου...Στόχος μας είναι να γίνουμε μια μεγάλη αγαπημένη παρέα, που ο καθένας θα αισθάνεται μοναδικός και σημαντικός και θα μπορεί κάθε στιγμή να εκφράζεται όπως ακριβώς νιώθει: ελεύθερος....

Βασικός σκοπός του ιστότοπου, είναι το άνοιγμα του σχολείου προς όλους. Η επικοινωνία με τους γονείς, η ανατροφοδότηση των μαθητών και κυρίως η αλλαγή της άποψης που ίσχυε μέχρι πρόσφατα ότι το Νηπιαγωγείο είναι ένας χαρούμενος παιδότοπος!!! Αυτό γίνεται μέσω της παρουσίασης δείγματος της δουλειάς μας, των δράσεων και των προγραμμάτων του σχολείου.

Σας δηλώνουμε ότι στο σχολείο τηρείται αρχείο με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των μαθητών μας, για την εμφάνιση φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων των παιδιών τους με καλυμμένα τα πρόσωπα.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

"ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ"

Η εκπαιδευτική εκπομπή «Περί…ΠΑΙΔΕΙΑΣ» της Ολυμπιακής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΟΡΤ TV) στην εκπομπή με θέμα: «Ανοιχτά Σχολεία για Ανοιχτές Κοινωνίες» (http://www.openschools.eu/ ) είχε αφιέρωμα στο Σχολείο μας. Είμαστε πολύ περήφανοι, που οι δράσεις μας έχουν γίνει γνωστές σε όλη την Ελλάδα! Η Ολυμπιακής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΟΡΤ) έχει έδρα τον Πύργο Ηλείας στην Πελοπόννησο!

Ανοιχτό σχολείο είναι αυτό που αξιοποιεί την εκπαιδευτική καινοτομία, τα εργαλεία της ανακαλυπτικής μάθησης, την τεχνολογία, τη διδασκαλία των φυσικών και ανθρωπιστικών επιστημών για τη μελέτη και ψηλάφηση τοπικών ζητημάτων. Είναι το σχολείο που εντάσσει στην εκπαιδευτική διαδικασία τον σχολικό κήπο, ένα κοντινό μουσείο, την τοπική οικονομία και τα προϊόντα της και πορεύεται ως ένας ισότιμος κοινωνικός εταίρος!
Εμείς, έχουμε αποδείξει ότι στοχεύουμε στη μάθηση μέσα από τη δημιουργικότητα και τη βιωματική εμπειρία των παιδιών και προσπαθούμε να τα υλοποιήσουμε με κάθε ευκαιρία.
Οι καλές πρακτικές των σχολείων πρέπει να διαχέονται για να βρίσκουν μιμητές.
Ευχαριστούμε πολύ την κ. Καραγγελή Κυριακή – Μαρία για την φιλοξενία και την ευχόμαστε πάντα επιτυχίες.
Δείτε απόσπασμα από την εκπομπή ...
Πηγαίνετε στο 18:20 λεπτό:

Μαζί μας, καλεσμένοι στο στούντιο οι εξαίρετοι εκπαιδευτικοί
Xanthie Chouliara, Μed - Υπ. Διδ. Δημοκρίτειου, T4E-Scientix-Scico Ambassador, Συντονίστρια ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ, Πρόεδρος NECI GR., Erasmus+ Youth trainer και
Sofoklis Sotiriou, Υπεύθυνος Έρευνας και Ανάπτυξης στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Ελληνογερμανική Αγωγή, Συντονιστής πολυάριθμων ερευνητικών έργων στα πλαίσιο διεθνών συνεργασιών και προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Συγγραφέας περισσότερων από 15 εκπαιδευτικών βιβλίων συμπεριλαμβανομένων των σχολικών βιβλίων Φυσικής Ε' και ΣΤ' Δημοτικού!

Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά, για την μεγάλη τιμή  να εκπροσωπήσουμε τα Νηπιαγωγεία της Ελλάδας, μαζί με τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου Χαλκιδικής, που εκπροσωπούσε τα Δημοτικά της Ελλάδας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου