ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ...

Αγαπημένοι μου φίλοι, καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου ιστολόγιο ...Μέσα από εδώ, θα προσπαθήσω να σας μεταδώσω, λίγη από τη μαγική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σχολείο μας, το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στα Σεισμόπληκτα ....Το σχολείο
αποτελείται από τρία τμήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δύο τμήματα προαιρετικού Ολοήμερου...Στόχος μας είναι να γίνουμε μια μεγάλη αγαπημένη παρέα, που ο καθένας θα αισθάνεται μοναδικός και σημαντικός και θα μπορεί κάθε στιγμή να εκφράζεται όπως ακριβώς νιώθει ....ελεύθερος....

Βασικός σκοπός του ιστότοπου, είναι το άνοιγμα του σχολείου προς όλους. Η επικοινωνία με τους γονείς, η ανατροφοδότηση των μαθητών και κυρίως η αλλαγή της άποψης που ίσχυε μέχρι πρόσφατα ότι το Νηπιαγωγείο είναι ένας χαρούμενος παιδότοπος!!! Αυτό γίνεται μέσω της παρουσίασης δείγματος της δουλειάς μας, των δράσεων και των προγραμμάτων του σχολείου.

Σας δηλώνουμε ότι στο σχολείο τηρείται αρχείο με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των μαθητών μας, για την εμφάνιση φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων των παιδιών τους με καλυμμένα τα πρόσωπα.

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ...


Την Κυριακή ζήσαμε μια μοναδική εμπειρία στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας! Πήραμε μέρος στο Φεστιβάλ που διοργάνωσε το Παν/μιο Ιωαννίνων με συντονίστρια της δράσης την αναπληρώτρια καθηγήτρια Διδακτικής Φυσικών Επιστημών κ. Κατερίνα Πλακίτση.
Και τι δεν κάναμε !!!!
Πειραματιστήκαμε με απλά υλικά, κάναμε προβλέψεις, προβληματιστήκαμε, παρακολουθήσαμε αφήγηση παραμυθιών, ακουσαμε μελωδικές φωνές και υπέροχες χορωδίες, φωτογραφηθήκαμε, παίξαμε, γελάσαμε, μάθαμε καινούρια πράγματα ...
Η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου άνοιξε την εκδήλωση:
Παρουσιάσαμε τον ηλιακό φούρνο, το πείραμα για τη διάβρωση του εδάφους και το πείραμα για το χρόνο αποσύνθεσης των αντικειμένων που πετάμε κάτω. Πίσω, η Γη μας αρρωστούλα και με πυρετό:
 Το περίπτερό μας:

Και οι μικροί επιστήμονες που πειραματίστηκαν:


Άκουσαν παραμύθια από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων:
Είδαν άλλα περίπτερα:
Το Φεστιβάλ στάθηκε τόπος συνάντησης με αγαπημένα πρόσωπα!!!
Με την κ. Πλακίτση και τον κ. Κώτση:
Με τον Δ/ντη Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων κ. Κολιό Νίκο:
Με την κ. Μαριάννα Νάστου, υπεύθυνη του ΚΠΕ Φιλιππιάδας:
Με την υπεύθυνη του Παρατηρητηρίου Σχολικής Βίας κ. Τατιάνα Γκάτσα και τη σχολική σύμβουλο προσχολικής αγωγής Πρέβεζας κ. Σοφία Σαΐτη :
Με την αδελφή ψυχή Μπέτυ από το διπλανό περίπτερο του Πειραματικού Δημοτικού:
Με τον υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων ΠΕ κ. Βέργο Κώστα:
Με την απεσταλμένη της Helmepa junior κ. Ναταλία:
Με την ομάδα του Μπάκι, του προγράμματος που θα δουλέψουμε φέτος:
Μπροστά στο περίπτερο των Eco schools της ΕΕΠΦ:


UNICEF:


Στο περίπτερο του ΚΠΕ Κόνιτσας:
Και οι paguristas έδωσαν το παρόν :
Στιγμές από την Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ και τη βράβευση των εθελοντών φοιτητών ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων :

Ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων κ. Νίκος Κολιός:
Η σχολική σύμβουλος προσχολικής αγωγής Πρέβεζας κ. Σοφία Σαΐτη:
Η σχολική σύμβουλος προσχολικής αγωγής Ιωαννίνων κ. Δήμητρα Γκανιάτσα:
Ευχαριστούμε πολύ για τις υπέροχες εμπειρίες που μας γεμίσατε και για την ευκαιρία που μας δώσατε να βγούμε έξω από την τάξη και να συναντηθούμε Κυριακή πρωί σ έναν τόσο όμορφο χώρο!!!
...........................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου