ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ...

Αγαπημένοι φίλοι, καλώς ήρθατε στο παρόν ιστολόγιο ...Μέσα από εδώ, θα προσπαθήσουμε να σας μεταδώσουμε, λίγη από τη μαγική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σχολείο μας, το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στα Σεισμόπληκτα ....Το σχολείο
αποτελείται από τέσσερα τμήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δύο τμήματα προαιρετικού Ολοήμερου...Στόχος μας είναι να γίνουμε μια μεγάλη αγαπημένη παρέα, που ο καθένας θα αισθάνεται μοναδικός και σημαντικός και θα μπορεί κάθε στιγμή να εκφράζεται όπως ακριβώς νιώθει: ελεύθερος....

Βασικός σκοπός του ιστότοπου, είναι το άνοιγμα του σχολείου προς όλους. Η επικοινωνία με τους γονείς, η ανατροφοδότηση των μαθητών και κυρίως η αλλαγή της άποψης που ίσχυε μέχρι πρόσφατα ότι το Νηπιαγωγείο είναι ένας χαρούμενος παιδότοπος!!! Αυτό γίνεται μέσω της παρουσίασης δείγματος της δουλειάς μας, των δράσεων και των προγραμμάτων του σχολείου.

Σας δηλώνουμε ότι στο σχολείο τηρείται αρχείο με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των μαθητών μας, για την εμφάνιση φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων των παιδιών τους με καλυμμένα τα πρόσωπα.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΕΜΑΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ...

Σήμερα επισκεφτήκαμε το Λαογραφικό Μουσείο Κ. Φρόντζου, στα πλαίσια της θεματικής της 25ης Μαρτίου και του προγράμματος Teachers4Europe...
Η προετοιμασία ξεκίνησε από χθες. Μιλήσαμε για το τι είναι Μουσείο, ποια είδη μουσείων υπάρχουν, κάναμε ασκήσεις αντιστοίχισης και γλώσσας, γνωρίσαμε τι σημαίνει Λαϊκή Παράδοση και Λαογραφία και είδαμε στον υπολογιστή κάποια αντικείμενα που μπορούμε να δούμε σε ένα Λαογραφικό Μουσείο, έτσι ώστε  να μας είναι πιο εύκολο να τα εντοπίσουμε στην επίσκεψή μας. Εδώ, ο Μήτσος ο Γιαννιώτης με τη μπουραζάνα του, μέσα στην τάξη μας:
 Ετοιμάσαμε λοιπόν τα βιβλιαράκια μας για να ζωγραφίζουμε ό,τι θα μας κάνει εντύπωση στο Μουσείο:
 Αποτυπώσαμε στο χαρτί, τι περιμένουμε να δούμε, για να το συγκρίνουμε με το τι είδαμε τελικά:

Και σήμερα, με μεγάλο ενθουσιασμό, ξεκινήσαμε:
 Κατεβήκαμε από  Χριστοβασίλη:
 Και φτάσαμε στο Μουσείο:
Εντυπωσιαστήκαμε από τις στολές, τα έπιπλα, τα χρηστικά αντικείμενα, τα όπλα.... Διακρίναμε πράγματα που είχαμε δει στον υπολογιστή του σχολείου, θαυμάσαμε τους χώρους του Μουσείου, είδαμε παλιές σημαίες και υφαντά, αργαλειούς και κιλίμια.... Οι μαρκαδόροι πήραν φωτιά. Δεν ξέραμε τι να πρωτοζωγραφίσουμε:




































 Αλλά μετά από τόσες εμπειρίες και ενθουσιασμό, μας άνοιξε η όρεξη...Πικ-νικ στη διπλανή παιδική χαρά:

Και μετά, πολύ παιχνίδι :
Κάποιοι συνέχισαν τη ζωγραφική τους σε σχέση με το τι είδαμε στο Μουσείο :
Φυσικά, δε γινόταν να μην επισκεφτούμε και το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων, μιας και ήταν δίπλα ακριβώς και μιας και φέτος νοιαζόμαστε και δρούμε για την υγεία μας:
 Με τον προπονητή κ. Νούσια Νίκο :
 ...Που μας μίλησε για αθλήματα, υγιεινό τρόπο ζωής και υγιεινές συνήθειες, μπροστά στη μεγάλη κερκίδα:
 Και μας έκανε και μια mini προπόνηση! 400 μέτρα  γύρω από το γήπεδο! Όχι μόνο τα κατάφεραν, αλλά ζητούσαν και δεύτερη φορά!!!
 ... Κάναμε και λίγο άλμα εις μήκος:
Ευχαριστούμε πολύ κ. Νίκο. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας, για όταν θα είναι έτοιμο το καινούριο ταρτάν του γηπέδου μας!!!!
Έξω από το κατάστημα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ είδαμε τόσα αντικείμενα των Ταύρων:
Και γυρίσαμε από τον πεζόδρομο του Κέντρου, για να δούμε και λίγη από την πόλη μας:


Τέλος, βλέποντας απέναντι και την κεντρική πλατεία, επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο που μας περίμενε έξω από την Περιφέρεια, αφού  ο Π. μας έδειξε και το κτίριο που δουλεύει  ο μπαμπάς του.
 Ήταν πραγματικά, μια από τις καλύτερες εκπαιδευτικές επισκέψεις που έχουμε κάνει ... Μας ενθουσίασαν όλα, αλλά περισσότερο το Γήπεδο... Μου ζητούσαν επίμονα να δεσμευτώ, πότε θα ξαναπάμε να τρέξουμε !!!!!
Αυτοί είναι ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ!!!!
.........................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου