ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ...

Αγαπημένοι φίλοι, καλώς ήρθατε στο παρόν ιστολόγιο ...Μέσα από εδώ, θα προσπαθήσουμε να σας μεταδώσουμε, λίγη από τη μαγική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σχολείο μας, το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στα Σεισμόπληκτα ....Το σχολείο
αποτελείται από τέσσερα τμήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δύο τμήματα προαιρετικού Ολοήμερου...Στόχος μας είναι να γίνουμε μια μεγάλη αγαπημένη παρέα, που ο καθένας θα αισθάνεται μοναδικός και σημαντικός και θα μπορεί κάθε στιγμή να εκφράζεται όπως ακριβώς νιώθει: ελεύθερος....

Βασικός σκοπός του ιστότοπου, είναι το άνοιγμα του σχολείου προς όλους. Η επικοινωνία με τους γονείς, η ανατροφοδότηση των μαθητών και κυρίως η αλλαγή της άποψης που ίσχυε μέχρι πρόσφατα ότι το Νηπιαγωγείο είναι ένας χαρούμενος παιδότοπος!!! Αυτό γίνεται μέσω της παρουσίασης δείγματος της δουλειάς μας, των δράσεων και των προγραμμάτων του σχολείου.

Σας δηλώνουμε ότι στο σχολείο τηρείται αρχείο με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των μαθητών μας, για την εμφάνιση φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων των παιδιών τους με καλυμμένα τα πρόσωπα.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

ΜΙΚΡΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ...

Σήμερα το πρωί, στο Καμπέρειο Θέατρο, σχεδόν 300 μαθητές από 17 σχολεία όλων των βαθμίδων του Νομού Ιωαννίνων, συμμετείχαν σε μία υπέροχη εκδήλωση σχετική με τους "Μονόλογους από το Αιγαίο". Το Φεστιβάλ Σχολείων υλοποιήθηκε σε άλλες 7 πόλεις της Ελλάδας, αλλά όπως μάθαμε, μόνο εδώ είχε τόσο μεγάλη συμμετοχή. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και σε όλους τους εκπαιδευτικούς τους που έχουν μια διαφορετική αντίληψη σχετικά με τη μάθηση εκτός τάξης, καθώς και στους διοργανωτές της εκδήλωσης...
Το Φεστιβάλ, βασίζεται στο βιβλίο "Μονόλογοι από το Αιγαίο" και είναι μέρος της ομώνυμης Διεθνούς Ημέρας Δράσης 2017 (21 Μαρτίου 2017, Διεθνής Ημέρα κατά των Φυλετικών Διακρίσεων και του ρατσισμού). Συντονίζεται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου:
http://epirusgate.blogspot.gr/2017/03/17_30.html?m=1
Εμείς, είμαστε το μοναδικό Νηπιαγωγείο, που συμμετείχε με δρώμενο από τους μαθητές κι όχι με ψηφιακό τρόπο. Φυσικά, τα μικρούλια μας ήταν υπέροχα, χαριτωμένα, χαρούμενα, τραγούδησαν καταπληκτικά και απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές από όλους!!!
Η κ. Αλέκα Βακαλοπούλου,Πρόεδρος του ΔηΠεΘΙ μας είχε κρατήσει τις μπροστινές θέσεις και την ευχαριστούμε πολύ γι αυτό:

Ενθουσιαστήκαμε που είδαμε πάνω στο σκηνικό το δικό μας δημιούργημα!!! Το καράβι του Ναντίλ: 



Και σε περίοπτη θέση, η αφίσα που φτιάξαμε με τους συνεργάτες μας στο eTwinning από τη Δ τάξη του Δ. Σχολείου Σταυρακίου:

Μετά τους σύντομους χαιρετισμούς, πήραμε θέση στη σκηνή:


Τραγουδήσαμε το Όπου Υπάρχει Αγάπη, γιατί θέλουμε έναν κόσμο γεμάτο αγάπη κι ελπίδα:



Η στιγμή που χαρήκαμε περισσότερο, όταν πετάξαμε στους θεατές τις καρδούλες του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ:





Παρακολουθήσαμε και τις παρουσιάσεις από τα υπόλοιπα σχολεία:

Ξανά στη σκηνή, για να παρουσιάσουμε την αφίσα μας και το καράβι του Ναντίλ:




Μετά από τόση συγκίνηση, ώρα για διάλειμμα και Πικ-νικ στον ήλιο:

Ήταν μια υπέροχη εμπειρία ζωής, πολύτιμο βίωμα για όλα τα παιδιά!!!
Συγχαρητήρια στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην εκδήλωση καθώς και στους διοργανωτές της!!!!!
Ευχαριστούμε πολύ, όλους όσους εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου