ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ...

Αγαπημένοι φίλοι, καλώς ήρθατε στο παρόν ιστολόγιο ...Μέσα από εδώ, θα προσπαθήσουμε να σας μεταδώσουμε, λίγη από τη μαγική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σχολείο μας, το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στα Σεισμόπληκτα ....Το σχολείο
αποτελείται από τέσσερα τμήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δύο τμήματα προαιρετικού Ολοήμερου...Στόχος μας είναι να γίνουμε μια μεγάλη αγαπημένη παρέα, που ο καθένας θα αισθάνεται μοναδικός και σημαντικός και θα μπορεί κάθε στιγμή να εκφράζεται όπως ακριβώς νιώθει: ελεύθερος....

Βασικός σκοπός του ιστότοπου, είναι το άνοιγμα του σχολείου προς όλους. Η επικοινωνία με τους γονείς, η ανατροφοδότηση των μαθητών και κυρίως η αλλαγή της άποψης που ίσχυε μέχρι πρόσφατα ότι το Νηπιαγωγείο είναι ένας χαρούμενος παιδότοπος!!! Αυτό γίνεται μέσω της παρουσίασης δείγματος της δουλειάς μας, των δράσεων και των προγραμμάτων του σχολείου.

Σας δηλώνουμε ότι στο σχολείο τηρείται αρχείο με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των μαθητών μας, για την εμφάνιση φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων των παιδιών τους με καλυμμένα τα πρόσωπα.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2017...

 21/3/2017 παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και παγκόσμια ημέρα Θεάτρου...
Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA) και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, διοργανώνουν Διεθνή Ημέρα Δράσης «Μονόλογοι από το Αιγαίο» που στηρίζεται στο ομότιτλο βιβλίο με αφηγήσεις ασυνόδευτων έφηβων που διέσχισαν το Αιγαίο τα προηγούμενα δύο χρόνια.
Το Υπουργείο Παιδείας έχει εγκρίνει το υλικό και προτρέπει τα σχολεία να το αξιοποιήσουν τη συγκεκριμένη ημέρα (σχετικό έγγραφο 15-2-2017 Αρ. Πρωτ Φ15/436/25038/Δ1 ).
........................................
Πάνω από 1000 μαθητές σε 69 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα αντλώντας έμπνευση από το βιβλίο «Μονόλογοι από το Αιγαίο - το ταξίδι και τα όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων» ζωντανεύουν δημιουργικά τις σκέψεις, τις αναμνήσεις και τα όνειρα των συνομήλικών τους ασυνόδευτων παιδιών. Από τις 18 μέχρι τις 31 Μαρτίου οι «Μονόλογοι από το Αιγαίο» ταξιδεύουν σε 7 πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Πάτρα, Τρίκαλα,), ενώνοντας τις δημιουργικές δυνάμεις της εκπαιδευτικής και τοπικής κοινότητας.
 Δείτε περισσότερα ΕΔΩ...
Οι μικροί μαθητές μου, ευαισθητοποιημένοι όπως πάντα σε θέματα ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης και στα πλαίσια του προγράμματος "Νοιάζομαι και Δρω" που υλοποιούμε φέτος , συμμετέχουν στο Φεστιβάλ και παρουσιάζουν με το δικό τους  μοναδικό τρόπο το πώς προσεγγίσαμε το θέμα.
Η εκδήλωση θα γίνει στο Καμπέρειο Θέατρο στις 31 Μαρτίου από τις 9:30 το πρωί μέχρι τις 12:30 και η Είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Θα συμμετέχουν 17 σχολεία όλων των βαθμίδων της περιοχής μας και 160 μαθητές:
Το τραγούδι που θα τραγουδήσουμε στη σκηνή του Θεάτρου, είναι αυτό:


Τις επόμενες μέρες θα σας παρουσιάσουμε τον τρόπο που δουλέψαμε στο σχολείο μας το θέμα....
............................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου