ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ...

Αγαπημένοι μου φίλοι, καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου ιστολόγιο ...Μέσα από εδώ, θα προσπαθήσω να σας μεταδώσω, λίγη από τη μαγική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σχολείο μας, το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στα Σεισμόπληκτα ....Το σχολείο
αποτελείται από τρία τμήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δύο τμήματα προαιρετικού Ολοήμερου...Στόχος μας είναι να γίνουμε μια μεγάλη αγαπημένη παρέα, που ο καθένας θα αισθάνεται μοναδικός και σημαντικός και θα μπορεί κάθε στιγμή να εκφράζεται όπως ακριβώς νιώθει ....ελεύθερος....

Βασικός σκοπός του ιστότοπου, είναι το άνοιγμα του σχολείου προς όλους. Η επικοινωνία με τους γονείς, η ανατροφοδότηση των μαθητών και κυρίως η αλλαγή της άποψης που ίσχυε μέχρι πρόσφατα ότι το Νηπιαγωγείο είναι ένας χαρούμενος παιδότοπος!!! Αυτό γίνεται μέσω της παρουσίασης δείγματος της δουλειάς μας, των δράσεων και των προγραμμάτων του σχολείου.

Σας δηλώνουμε ότι στο σχολείο τηρείται αρχείο με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των μαθητών μας, για την εμφάνιση φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων των παιδιών τους με καλυμμένα τα πρόσωπα.

Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ...

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Ημέρα Κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.
Ο όρος Bullying χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού ή ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.
Εμείς δεν ήταν δυνατόν μια τέτοια μέρα να μην αναφερθούμε στο θέμα...
Μιλήσαμε για τσαλακωμένα συναισθήματα, για λέξεις που πληγώνουν και λέξεις που στηρίζουν, για χέρια που δεν χτυπάνε αλλά αγκαλιάζουν κι αγαπάνε, για λόγια που βοηθούν θύτη και θύμα, αλλά και για "συνένοχους" μέσω της απάθειας και της αδιαφορίας....

Θυμηθήκαμε κάποια φορά που πληγώσαμε κάποιον κι αυτό μας βαραίνει...Ζητήσαμε συγνώμη, μέσα από τη ζωγραφιά μας και νιώσαμε λίγο πιο όμορφα:

 Η ομαδική μας αφίσα: 
Στο σχολείο μας 
Λέμε Ναι στη Φιλία, Όχι στη Βία:

Και η κατασκευούλα της ημέρας, για να μας θυμίζει ότι υπάρχουν πολλών ειδών χέρια, αλλά εμείς θέλουμε χέρια φίλων δίπλα μας που μας αγαπάνε και μας κάνουν να νιώθουμε ασφαλείς :

Οι δράσεις θα συνεχιστούν, με τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να δώσουμε τη λύση στο πρόβλημα.....


1 σχόλιο: